AutoRai

Ferrari opent âMaranello Villageâ

(11/28/2006)
Afgelopen week heeft Ferrari op officiële wijze âMaranello Villageâ geopend, âs werelds eerste wooncomplex met ruim 120 appartementen exclusief voor medewerkers van Ferrari. De openingsceremonie werd bijgewoond door Ferrari CEO Jean Todt, Piero Ferrari - Vice President van Ferrari - en locale hoogwaardigheidsbekleders. De woningen, die zijn gerealiseerd in Pozza di Maranello, op slechts vier kilometer van de Ferrari-fabriek, zijn onderling met elkaar verbonden door een fietspad. De gebouwen zijn geheel in harmonie met de omgeving ontworpen, met respect voor het landelijke karakter van het gebied. Tegelijkertijd zijn ze van een aantal opvallende kenmerken voorzien. Zoals bijvoorbeeld de levendige, rode kleur van de huizen en de grote afbeeldingen op de gevels van races met een historische betekenis voor Ferrari: Daytona 1967 (de beroemde 1-2-3 overwinning voor Ferrari tijdens de 24-uurs race), Monza 1975 (het behalen van het rijderskampioenschap met één race voorsprong), Suzuka 2004 (het team dat de overwinning viert op de pitmuur) en Le Mans 1966 (coureurs die na de start van de 24-uurs race naar hun autoâs rennen).

De woningen zijn gebouwd volgens de strengste kwaliteitsnormen. De vier gebouwen worden omzoomd door grasvelden en bomen, om gezamenlijk âMaranello Villageâ te vormen. De appartementen variëren in omvang van 30 tot 70 m2. Er zijn 22 studioâs, 42 appartementen met twee slaapkamers en 58 appartementen met drie slaapkamers, allemaal volledig ingericht en uitgerust. De appartementen worden voor flexibele periodes verhuurd.

âMaranello Villageâ biedt niet alleen voordelen op het gebied van woningkosten en speciale tarieven, ook de secundaire condities zijn indrukwekkend. Zo beschikt de âVillageâ over een 770 m2 tellend fitnesscentrum met Technogym apparatuur, een receptie, een restaurant en bar, een supermarkt met de mogelijkheid tot thuisbezorgen, goed geëquipeerde relaxvoorzieningen buiten, een onoverdekte parkeerplaats en een parkeergarage met een capaciteit van 150 autoâs.

âDe achterliggende gedachte achter âFormula Uomoâ, waarin de mens centraal staat, is het verbeteren van de woonkwaliteit en de kwaliteit van de productie-faciliteiten,â benadrukte Ferrari President Luca di Montezemolo. âDaarbij gaat maximale aandacht uit naar de arbeidscondities en naar alle factoren die bijdragen aan een optimale kwaliteit van het eindproduct.â

âMaranello Villageâ zorgt er voor dat de aandacht voor de werknemer verder gaat dan alleen op de werkplek. Volgens deze visie is het realiseren van de woningen een logisch onderdeel van het âFormula Uomoâ project geworden.