Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Politie zoekt getuigen van twee straatroven

Publicatiedatum: 28-11-2006 10:54:41

Ede - De Edese politie is op zoek naar getuigen van twee straatroven die zich maandagavond hebben voorgedaan op de Hoflaan en de Slotlaan in de wijk Veldhuizen. Bij een van de straatroven raakte een vrouw gewond en moest zich onder doktersbehandeling stellen. Het andere slachtoffer was ongedeerd gebleven en wist bovendien de buit bij zich te houden.

Omstreeks acht uur probeerde een nog onbekende jongen op de Hoflaan ter hoogte van de kerk de tas van een 81-jarige Edese afhandig te maken. Het slachtoffer hield haar tas echter stevig vast en kwam te vallen. Haar belager moest het zonder buit stellen en sloeg vervolgens op de vlucht. Volgens de vrouw zou het gaan om een jongen die vermoedelijk een sjaal om zijn hoofd geknoopt had. Later op de avond, even voor tien uur, werd op de Slotlaan een 19-jarige Edese het slachtoffer van een straatroof waarbij het de daders wel lukte er met haar handtas vandoor te gaan. De Edese, die op de fiets was, kwam ook te vallen en liep daarbij letsel op aan haar knie en enkel. In dit geval ging het om twee jongens in donkere kleding die eveneens hun gezichten hadden bedekt. Beiden waren te voet gevlucht in de richting van de Langenhorst. Getuigen die iets van een of beide voorvallen hebben gezien of die meer informatie hebben over de daders worden verzocht contact op te nemen met de Edese politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via `M' op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerker aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie
Publicatiedatum: 28-11-2006 10:51:57

Nijkerk - Een 63-jarige man uit Nijkerk is maandagmiddag door de politie in zijn woonplaats aangehouden na een uit de hand gelopen burenruzie. De man zou daarbij zijn 61-jarige buurman en 59-jarige buurvrouw hebben mishandeld. De ruzie zou een gevolg zijn van meningsverschillen over de erfafscheiding tussen beide buren. De gemoederen liepen daarbij kennelijk zo hoog op dat de 63-jarige Nijkerker zijn buren enkele klappen zou hebben verkocht. Ook zou hij gedreigd hebben hun huis in brand te steken. Beide slachtoffers waren door de mishandelingen niet ernstig gewond maar waarschuwden wel de politie. Die hield de 63-jarige man aan. Hij is later na verhoor weer vrijgelaten. Justitie besloot de Nijkerker te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Dagvaarding na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 28-11-2006 10:51:26

Barneveld - Een 20-jarige man uit Beekbergen zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden wegens winkeldiefstal in Barneveld. De man werd maandagmiddag door personeel van een zaak aan het Jan Seppenplein betrapt toen hij een bakje salade ter waarde van 1,99 euro zou hebben gestolen. De buit bleek te zijn verstopt in zijn kleding. De Beekbergenaar werd vervolgens aan de politie overgedragen en bekende diefstal. De man zou zich recentelijk vaker aan diefstal schuldig hebben gemaakt. Justitie besloot daarom dat de man moest worden gedagvaard. De Beekbergenaar is inmiddels weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles Ede en Wageningen

Publicatiedatum: 28-11-2006 10:50:52

Ede/Wageningen - In Ede en Wageningen/Renkum heeft de politie maandag op verschillende plaatsen verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden in totaal 74 bekeuringen uitgedeeld, het merendeel voor het rijden zonder autogordels.
Door de Edese politie werd gecontroleerd op Laarwoud, Bellestein, Proosdijerveldweg en Molenstraat. Dat leverde 24 bekeuringen op: 4 voor het rijden door roodlicht, 13 voor het rijden zonder autogordels, 3 voor het mobiel bellen tijdens het rijden, 1 voor het rijden zonder verzekering en 3 voor foutief parkeren.
De politie van de unit Renkum/Wageningen hield controles in Doorwerth (Utrechtseweg, Van de Molenallee), Wageningen (Geertjesweg, Lijsterbeslaan en Mansholtlaan) en Oosterbeek (Utrechtseweg). Daarbij werden 23 bonnen uitgedeeld voor het rijden zonder gordel, 8 voor snelheidsovertredingen, 7 voor het niet handsfree bellen tijdens het rijden, 6 voor het rijden zonder licht, 5 voor het rijden door roodlicht en 1 voor het niet tonen van het kenteken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053