Politieberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 28-11-2006

Snelheidscontrole

VEENENDAAL - De politie heeft maandag 27 november, tussen 10.30 en 11.00 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Grote Beer.

Bij de controle werden zes bestuurders bekeurd voor het overschrijden van de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid lag op 67 kilometer per uur.

Verkeersongevallen met letsel

VEENENDAAL - Op maandag 27 november vonden in de gemeente twee ongevallen met letsel plaats.

Het eerste ongeval had plaats om 13.40 uur toen een 31-jarige fietsster van Veenendaal op de Rembrandtlaan werd aangereden door een 51-jarige automobilist uit Veenendaal. De automobilist verleende de vrouw geen voorrang toen zij van rechts over het fietspad naderde.

De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Het tweede ongeval vond in de avonduren plaats op de rotonde van De Reede met De Monding toen een 18-jarige inwoonster van Rhenen op haar fiets werd aangereden door een 53-jarige automobilist uit Veenendaal.

De bestuurder van de auto sloeg op de rotonde rechtsaf en zag daarbij de rechts naast hem rijdende vrouw over het hoofd. Het slachtoffer liep hierbij een beenbreuk op.

Bij de bestuurder werd een blaastest afgenomen. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn want er zat 415 ug/l alcohol in zijn lichaam.

Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bromfietscontrole

VEENENDAAL/RENSWOUDE - De politie van het district Heuvelrug heeft samen met het politiedistrict Eemland-Zuid en de politie van de regio Gelderland-Midden een grote bromfietscontrole gehouden op de Nijverheidslaan en de Karel Fabritiusstraat in Veenendaal en de Arnhemseweg in Renswoude.

Tijdens de controle werden 55 bromfietsen gecontroleerd op technische gebreken en bleken er slechts 28 voertuigen in orde te zijn. Voor diverse defecten werden 69 bekeuringen geschreven.

Alle gecontroleerde bromfietsers moesten ook een blaastest ondergaan. In één geval had een bestuurder, een 53-jarige Leersummer, te veel alcohol gedronken. Hij blies 465 ug/l op de ademtestapparatuur en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

Onder invloed

WIJK BIJ DUURSTEDE - De politie heeft dinsdagmorgen om 01.40 uur een 44-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd gecontroleerd op de Remus en blies 360 ug/l bij de ademanalyse. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.