Politieberichten Eemland zuid, 10.15 uur

Utrecht, 28-11-2006

Verwarmingsmonteur verdacht van diefstal

AMERSFOORT - De politie heeft vorige week een 28-jarige Amersfoorter aangehouden, die van diefstal wordt verdacht.

Het betreft diefstal uit vier verschillende woningen in Amersfoort, Maarssen en Eemnes. De man was werkzaam als verwarmingsmonteur in loondienst. Tijdens reparatiewerkzaamheden aan cv-ketels in de woningen heeft hij verschillende goederen ontvreemd, waaronder een armband, een PDA en een nepwapen. De armband en het nepwapen zijn terecht. De Amersfoorter is in afwachting van de terechtzitting heengezonden.

Winkeldief aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft maandagmiddag om 16.55 uur een 47-jarige veelpleger aangehouden die bij een winkel in de Utrechtsestraat een hoeveelheid parfum ter waarde van 32 euro wegnam.

De diefstal werd gezien door een politiesurveillant van de regio Amsterdam-Amstelland die de Amersfoorter aanhield. De verdachte werd overgedragen aan de collegas van Eemland zuid en ingesloten in het politiebureau. De gestolen parfum ging terug naar de winkel.

Jongeren aangehouden voor vernielen container met vuurwerk

AMERSFOORT De politie heeft maandagavond vier Amersfoortse jongeren aangehouden op de Rustenburgerweg omdat zij met vuurwerk een afvalcontainer hadden vernield.

De agenten werden gestuurd naar een melding van overlast door vuurwerk en zagen in dezelfde omgeving een brandweerauto staan bij een brandende papiercontainer. In de nabijheid stonden vier jongeren, in de leeftijd tussen 16 en 19 jaar, die volgens een getuige verantwoordelijk waren voor het opblazen van een andere container. De verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij het onderzoek in de woning van de 19-jarige verdachte trof de politie vijf nitraatbommen en twee lawinepijlen aan. Dit is in Nederland verboden vuurwerk.

De 19-jarige man bekende de afvalcontainer te hebben opgeblazen en werd voor verder onderzoek ingesloten. De overige verdachten werden na verhoor naar huis gestuurd.