Politieberichten Binnensticht, 10.25 uur

Utrecht, 28-11-2006

Jongeren aangehouden voor vernieling autobus

ZEIST De politie heeft maandagmiddag om 16.40 uur vier jongeren uit Bilthoven en Utrecht aangehouden voor het vernielen van een autobus van lijn 50.

De verdachten, respectievelijk 13, 14 en 15 jaar oud, gedroegen zich in de bus baldadig en speelden met een lifehammer van de autobus. Toen zij de bus op de Koppelweg wilden verlaten sommeerde de buschauffeur de lifehammer terug te hangen. Hierna gingen de verdachten volledig door het lint en schopten zij tegen de deur aan en vernielden zij een ruit.

Op aanwijzing van getuigen troffen de agenten de verdachten aan op de Kromme Rijnlaan en werden zij aangehouden en ingesloten in het politiebureau. Het onderzoek wordt voortgezet.

Te snel

BILTHOVEN De Regionale Verkeersdienst heeft maandagmiddag, tussen 16.00 en 18.00 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Soestdijkseweg-Noord.

620 Bestuurders passeerden de radarapparatuur. 85 Automobilisten reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur en krijgen de boete thuisgestuurd. De top lag op 81 kilometer per uur.