Gemeente Schouwen-Duiveland


Datum

De heer Ezinga uit Schuddebeurs Koninklijk onderscheiden tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau

Maandag 27 november reikte burgemeester Asselbergs een lintje uit aan de heer L. Ezinga uit Schuddebeurs. Hij is benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Het opspelden van de versierselen vond plaats na afloop van het officiële afscheid van de heer Ezinga van Koninklijk Horeca Nederland. De heer Ezinga neemt afscheid als voorzitter van de sector Hotels.
De heer Ezinga heeft zich in het bijzonder ingezet voor de behartiging van belangen van ondernemers. Zelf afkomstig uit de horecabranche, als directeur-eigenaar van Hostellerie Schuddebeurs, heeft hij zich met name voor deze sector verdienstelijk gemaakt. Betrokkene was initiator van de fusie tussen de brancheorganisaties Horecaf en Horeca Nederland in 1992. Mede door zijn inzet werd de grootste
horecabrancheorganisatie - met 20.000 leden - een feit. Daarnaast is hij medebedenker van de nieuwe Nederlandse Hotel Classificatie. De heer Ezinga is benoemd tot erelid van de vereniging. Sinds 1981 heeft de heer Ezinga zich in verscheidene functies ingezet voor de belangen van branchegenoten en collega-ondernemers. Hij was onder meer gedurende tien jaar (1981-1991) zowel voorzitter van het Onderwijs Centrum Horeca als bestuurslid van de Stichting Beheer Horeca Secretariaten. In 1984 werd hij bestuurslid, later 1^e vice-voorzitter, en lid van diverse commissies van het Bedrijfschap Horeca en Catering. Tussen 1988 en 1992 was betrokkene hoofdbestuurslid van de ondernemersorganisatie Koninklijke Nederlandse Ondernemers Verbond en in 1996 werd hij benoemd als voorzitter van de Stichting Tour Culinair.
Sinds 2005 mag de heer Ezinga zich ook voorzitter van de Kamer van Koophandel Zeeland noemen, voorzitter van Relais du Centre, een keten van kwaliteitsrestaurants, en bestuurslid van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft.