Politie Haaglanden

Persberichten 30 november

Haaglanden, 28-11-2006

Beroving verdachten aangehouden
Den Haag Twee Hagenaars, 20 en 45 jaar oud zijn maandagavond 27 november aangehouden als verdachten van een beroving. Een 35-jarige Haagse liep omstreeks 19.35 uur over de Maasstraat. Terwijl zij daar liep, hoorde zij snelle voetstappen, waarna aan haar schoudertas werd getrokken. De vrouw gilde en probeerde te voorkomen dat haar tas werd afgepakt. Haar belager trok met zoveel kracht aan de tas dat de vrouw los moest laten. Na de beroving rende haar belager weg. Het slachtoffer is nog achter de verdachte aangegaan. Een 51-jarige Hagenaar liet rond dat tijdstip zijn hond uit en was daardoor getuige van de beroving. Hij ging achter de verdachte aan en kon de politie een adres doorgeven waar de man naar binnen was gegaan. In deze woning aan de IJsselstraat hield de politie de twee verdachten aan en vonden zij de gestolen handtas. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Gokker kent geen grenzen
Den Haag Een 41-jarige man uit Den Haag is maandagavond 27 november op het Spui aangehouden nadat hij een beveiliger van het Swiss-Casino had mishandeld. Nadat de man een behoorlijk geldbedrag had vergokt, verzochten de beveiligers hem om het pand te verlaten om zodoende te voorkomen dat hij nog meer geld zou verliezen. De gokker was het hier niet mee eens en schopte en bespuugde een 40-jarige beveiliger.

Verwaarloosde auto leidt tot aanhouding
Den Haag - Een zeer verwaarloosde auto trok maandagmiddag rond 13.30 uur de aandacht van surveillerende agenten. Toen zij besloten het voertuig te controleren, bleek de 28-jarige bestuurder uit Den Haag te rijden zonder rijbewijs, had hij nog een fiks aantal boetes openstaan en bleek dat de auto geen geldig keuringsbewijs had. De Hagenaar werd aangehouden. Nadat hij het bedrag van bijna 800 euro aan openstaande boetes had betaald, kon hij het politiebureau verlaten.

Met teveel alcohol achter het stuur
Den Haag - Een 35-jarige Haagse automobilist reed dinsdagochtend rond 03.00 uur tegen de richting de Kepplerstraat in. Dit werd gezien door een motoragent. Bij de controle van de bestuurder merkte de agent dat de man onder invloed was van alcohol. Bij het uitstappen uit de auto, kon hij nog met net op zijn benen blijven staan. De alcoholtest wees 720 ugl. uit. De verdachte kreeg een rijverbod van achtuur opgelegd en het rijbewijs werd ingenomen.

Dronken man valt van motorkap
Den Haag - Een onbekende automobilist kreeg maandag 27 november rond 23.45 uur een 37-jarige Hagenaar op de motorkap. De man stond dronken op de Rijswijkseweg waardoor een automobilist voor hem moest stoppen. De Hagenaar besloot op de motorkap te gaan zitten, waarna de automobilist optrok. De dronken man viel na een klein stukje rijden van de motorkap af en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist is doorgereden.

Insluiper betrapt
Pijnacker - In een woning aan de Tilanussingel werd maandag rond 08.00 uur een insluiper betrapt. De 29-jarige bewoonster lag in bed toen zij geluid in de gang hoorde. In de deuropening van haar slaapkamer zag zij een jongeman staan. Hij was ongeveer 1.60 lang en droeg donkere jas met strepen op de mouwen en een donker baseballpetje. Toen hij doorhad dat het slachtoffer hem zag, rende hij weg. Uit de woning was niets weggenomen.

Fietser let niet goed op
Zoetermeer Een 15-jarige Zoetermeerse fietser is maandag 27 november rond 15.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer fietste op de Julianalaan en wilde linksaf slaan. Hierbij zag hij een auto, bestuurd door een 69-jarige automobilist uit Zoetermeer, over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie met hoge snelheid passeren
Voorburg - De politie werd maandag 27 november rond 19.00 uur met hoge snelheid op de Westvlietweg gepasseerd door een 47-jarige automobilist uit Den Haag. De automobilist werd in de Kerkstraat gecontroleerd. Hij rook naar alcohol en aan het politiebureau blies hij 350 ugl. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

Verlichtingscontrole
Voorburg - De politie hield maandag 27 november tussen 17.30 - 18.00 een verlichtingscontrole op de Potgieterlaan. Vijf fietsers kregen een bekeuring, omdat hun verlichting niet in orde was. De komende periode gaat de politie door met het controleren van de fietsverlichting. Controles in het kader van de landelijke campagne Val op, Fiets verlicht zullen de komende periode veelvuldig in Haaglanden plaatsvinden.

Wildplakker op de bon
Leidschendam - Wildplakken kwam een 20-jarige man uit Voorburg, maandag 27 november rond 22.30 uur duur te staan. Hij plakte op de Berkenhove posters voor een feest in een Haagse discotheek. De verdachte stond zijn plakspullen af en kon met een bekeuring op zak naar huis.

Dronken en zonder helm op de bromfiets
Voorburg - De politie zag dinsdagochtend rond 01.30 uur 54-jarige bromfietser uit Voorburg zonder helm en met hoge snelheid over de Laan van Nieuw Oosteinde rijden. Bij controle bleek dat hij reed zonder geldig rijbewijs. Bij een blaastest aan het politiebureau blies hij 1135 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 15 uur en een proces verbaal voor het rijden zonder geldig rijbewijs.

Controle Wet Arbeid Vreemdelingen
Naaldwijk - In samenwerking met de Arbeidsinspectie controleerde de politie maandag 27 november rond 16.00 uur in het kader van de Wet Arbeid Vreemdelingen een krantenuitdeelpost aan de 's-Gravenzandseweg. Op het moment van de controle waren naast de beheerder nog acht personen aanwezig. Drie van hen bleken geen ID-bewijs bij zich te hebben en werden aangehouden. Verder onderzoek wees uit dat hun papieren in de administratie niet klopten. De contractovereenkomsten van de drie verdachten, inwoners van Den Haag in de leeftijd van 30, 34 en 46 jaar, werden in beslag genomen voor nader onderzoek. De bromfietsen van de drie verdachten werden eveneens aan een inspectie onderworpen, een daarvan had geen framenummer en werd meegenomen naar het politiebureau.

Diefstal aluminium
Naaldwijk - Een oplettende burger belde vanmorgen rond 03.30 uur de politie omdat twee mannen zich verdacht ophielden bij een kassencomplex aan de Opstalweg. Politieagenten namen daar vervolgens een kijkje en zagen een voertuig bij een in aanbouw zijnde kas staan met in de laadruimte aluminium. In de directe omgeving troffen agenten achter een stapel buizen twee verdachten aan. De twee Rotterdammers van 53 en 33 jaar werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Na ontzegging toch autorijden
Maasdijk - Bij een controle dinsdagochtend rond 02.45 uur ter hoogte van de afrit Maasdijk aan de Burgemeester Elsenweg bleek een 33-jarige automobiliest uit Tiel te rijden na een ontzegging. De Tielenaar had achter zijn auto een aanhangwagen met een hele partij koperdraad. De agenten twijfelden aan zijn verklaring en mede gelet op het tijdstip wordt rekening gehouden met het feit dat het koperdraad gestolen is. Ook werden in het voertuig meerdere kniptangen en handschoenen aangetroffen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Verlichtingscontrole
Den Hoorn De politie in het Westland hield maandagochtend 27 november en dinsdagochtend 28 november tussen 07.00 en 08.00 uur verlichtingcontroles. Hierbij werd de verlichting van fietsers, bromfietsers en rolstoelrijders gecontroleerd. In totaal controleerde de politie 286 fietsers, 11 bromfietsers en twee rolstoelers. De politie deelde 33 bekeuringen uit omdat zonder licht werd gereden en twee fietsers kregen een waarschuwing omdat hun licht te zwak was. Controles in het kader van de landelijke campagne Val op, Fiets verlicht zullen de komende periode veelvuldig in Haaglanden plaatsvinden.