Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zondag 26 november

* ALCOHOLCONTROLE
Politiemensen van het district Oost hebben zaterdagavond en -nacht een alcoholcontrole gehouden op de Hoofdweg. In totaal hebben 422 verkeersdeelnemers een blaastest afgelegd. Vijf automobilisten kregen een proces-verbaal omdat ze teveel hadden gedronken. Van één van hen werd het rijbewijs ingevorderd.


* VERKEERSCONTROLE
De politie van het district West heeft in samenwerking met gemeente- en rijksbelastingen, douane en 3VO een verkeerscontrole gehouden op de IJsselstraat en het Kleinpolderplein. Het ANPR voertuig werd hierbij ingezet. De gemeentebelasting heeft ruim 8000 euro geïnd en beslag gelegd op 7 auto's. De rijksbelastingen inde ruim 7000 euro en legde beslag op 11 voertuigen. De politie heeft 105 automobilisten een blaastest laten afleggen. Vier verkeersdeelnemers kregen een proces-verbaal omdat ze teveel hadden gedronken. Eén rijbewijs werd ingevorderd. Negen mensen stonden gesignaleerd, er is voor ruim 4100 euro aan openstaande boetes betaald. Eén van de betrokkene stond 25 keer gesignaleerd voor een bedrag van 2500 euro. Daarnaast zijn er 24 bekeuringen uitgeschreven voor diverse verkeersovertredingen.


* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN
De politie van het district Zuid heeft zaterdagmiddag en -avond een actie preventief fouilleren gehouden in Pendrecht. De controle vond plaats ten zuiden van de Slinge rondom metrostation Slinge. Er zijn in totaal 365 mensen gefouilleerd en 10 auto's gecontroleerd. Twee inzittenden van een auto maakten zich uit de voeten, ze konden even later worden aangehouden. De looproute van de verdachten is met een diensthond bekeken en daarbij werd een vuurwapen gevonden. Daarnaast zijn er vier messen in beslag genomen en werden een aantal bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen.