Gemeente Hellendoorn


Integrale vormgevingsvisie combiplan Rijksweg 35

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 13 en 21 november 2006 een uitwerking op de vormgevingsvisie van de Rijksweg 35 behandeld. Met het oog op het voornemen van Rijkswaterstaat om de Rijksweg met een zogenoemde Design en Construct aanpak aan te besteden, heeft Rijkswaterstaat samen met het college haar kijk op de landschappelijke inpassing van het totale tracé van de Rijksweg in uitgangspunten neergelegd in het zogenoemde "weefwerk" (integrale vormgevingsvisie Rijksweg 35 Combiplan Nijverdal).

Onderdeel van dit weefwerk is de weergave van onze uitgangspunten met betrekking tot de invulling van het dak van de tunnel en het aangrenzende gebied. Hierbij plaatst het college wel de kanttekening dat deze uitgangspunten wensen (streefbeelden) zijn en dat ontwikkelingen en inzichten tot aangescherpte uitwerkingen kunnen leiden. Het stuk moet dan ook worden gezien als een denkrichting waarbij deze invulling van het dak van de tunnel en de aangrenzende gebieden nog allerminst zeker is.
Een belangrijk onderdeel van deze vormgevingsvisie is, dat de inpassing een samenhangend geheel moet worden voor het hele traject. De visie is het resultaat van alle wensen van bewoners, belangengroepen, ondernemers en dergelijke.