Politie Groningen

Dinsdag 28 oktober 2006

Provincie Groningen, 28-11-2006

Groningen: man tracht te vluchten

Op de J.W.Frisostraat heeft de politie maandagmiddag een 49-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten wilden de man controleren toen hij met zijn bromfiets op de Nieuwe Ebbingestraat reed. De verdachte voldeed echter niet aan het stopteken en ging er vandoor . Na een achtervolging kon hij op de J.W.Frisostraat tot stoppen worden gedwongen. De man kreeg aan het bureau een boete voor het niet voldoen aan het stopteken. Hierna werd hij weggestuurd.

Groningen: controle verlichting

Maandagavond werden op de Nieuwe Ebbingestraat 25 boetes uitgereikt aan fietsers en bromfietsers. Agenten controleerden enkele honderden (brom)fietsbestuurders in het kader van een verlichtingsactie. De komende maanden zal de politie weer streng gaan controleren op het gebruik van fietsverlichting.

Groningen: fietser onderuit

Op het Emmaviaduct kwam maandagnacht een 23-jarige man uit Doetinchem met zijn fiets ten val. De man raakte door nog onbekende oorzaak van de weg. Hij kwam met zijn hoofd op straat en liep daarbij een hoofdwond op. Hij moest voor behandeling naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: alcoholgebruik

Op de Verlengde Oosterstraat heeft de politie maandagavond een 32-jarige automobilist uit Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man viel op door zijn ongecontroleerd rijgedrag. Nadat hij was staande gehouden gedroeg de verdachte zich zeer recalcitrant tegenover de agenten. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Bij een alcoholtest bleek dat de man 1.2 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een boete opgelegd en zijn auto werd aan het politiebureau gestald. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: heler gestolen fiets aangehouden

In de Muurstraat heeft de politie afgelopen nacht een 27-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten hadden een melding gekregen dat de fiets van een 31-jarige Stadjer in de Oude Kijk in t Jatstraat was weggenomen. Na een zoektocht werd de verdachte op de fiets aangetroffen. Hij verklaarde de fiets net gekocht te hebben voor 20 euro. De fiets werd in beslag genomen en de verdachte kreeg een proces verbaal voor heling.

Groningen: inbreker overlopen

Een 35-jarige vrouw uit Groningen heeft maandagochtend bij haar woning aan de Magnesiumlaan een inbreker overlopen. De onbekende man stond in de woonkamer, toen de vrouw thuis kwam. Op het moment dat de man de vrouw opmerkt, zet hij het op een lopen. Er volgt nog een korte worsteling, maar de onbekend gebleven man weet te ontkomen. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: overbeladen vrachtverkeer

Een 27-jarige vrachtwagenchauffeur uit Emmer Compascuum is maandag beboet. Zijn vrachtwagen gevuld met zand, was bijna 27% te zwaar beladen. Een 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Valthermond vervoerde eveneens zand. Zijn wagen was bijna 25% te zwaar beladen. De chauffeurs moesten een deel van hun lading lossen, voordat ze verder konden rijden. Beide vrachtwagens werden gecontroleerd op de Bornholmstraat in Groningen. De politie heeft tweemaal proces-verbaal opgemaakt.

Muntendam: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft maandag het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige automobilist uit Veendam. De man reed op de Gouden Driehoek achter een onopvallende politieauto. Op een gegeven moment maakte hij een inhaalmanoeuvre, waardoor zowel de politieagent als de tegenligger vol in de remmen moesten. Vervolgens ging hij er met een snelheid van ruim 140 km/uur vandoor. De maximum snelheid is daar 80 km/uur. De politie heeft de man staande gehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.

Leek: 600 kg aluminium gestolen

Van een bedrijfsterrein aan het Mulderspark in Leek is afgelopen weekend zon 600 kg aluminium weggenomen. De dader(s) is/zijn op het terrein gekomen door een hekwerk kapot te knippen. De eigenaar heeft aangifte gedaan en de politie onderzoekt de zaak.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Zuidhorn, N980: aantal geregistreerde voertuigen: 296, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 88 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Briltil, Hoendiep OZ: aantal geregistreerde voertuigen: 99, aantal overtredingen: 17, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.

Groningen, Diamantlaan: aantal geregistreerde voertuigen: 848, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 1584, aantal overtredingen: 63, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Leens, N361: aantal geregistreerde voertuigen: 576, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.