Politieberichten Rijn & Venen, 09.55 uur

Utrecht, 28-11-2006

Snelheidscontroles

BREUKELEN Op de Brugoprit heeft de politie maandagochtend een snelheidscontrole uitgevoerd. Daarbij zijn vijf bekeuringen uitgeschreven. De controle vond plaats tussen 10.30 en 11.30 uur. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 78 kilometer per uur, waar maximaal 50 kilometer per uur mag worden gereden.

WOERDEN Bij een snelheidscontrole op de Zegveldse Uitweg heeft een 52-jarige motorrijder uit Zegveld maandagmiddag zijn rijbewijs moeten inleveren. De man werd met behulp van de laser betrapt met een snelheid van 145 kilometer per uur. Agenten zetten de achtervolging in en konden hem verderop een stopteken geven. De man krijgt een proces-verbaal. De controle vond plaats tussen 17.00 en 18.15 uur. Twee andere weggebruikers werden betrapt met snelheden van 101 en 109 kilometer per uur, waar een snelheidslimiet van 80 kilometer per uur geldt.

KOCKENGEN Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft maandagmiddag op snelheid gecontroleerd op de Provinciale Weg N401. Tussen 16.00 en 18.00 uur passeerden 1343 voertuigen het meetpunt. Daarvan reden er 34 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 109 kilometer. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur.

Doorgereden na aanrijding

WOERDEN Een 12-jarig meisje uit Woerden is maandagmiddag aangereden door een bestelauto, waarna de bestuurder doorreed zonder zich bekend te maken.

Het meisje fietste omstreeks 15.30 uur over het fietspad langs de Spoorlaan. De bestelauto kwam uit een uitrit van het station en stopte voor de haaientanden. Op het moment dat het meisje langs de uitrit fietste, gaf de bestuurder gas en reed de fiets aan. Het meisje viel en liep een gescheurde spier op in een van haar benen. Zij stelde zich later zelf onder doktersbehandeling.

De bestuurder reed een stukje achteruit en reed vervolgens weg langs het meisje en haar fiets heen. De politie stelt een onderzoek in naar de automobilist. De man wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Rijn & Venen: 0900 88 44. Eventuele getuigen van het ongeval wordt eveneens gevraagd contact op te nemen met de politie.

Vroeg vuurwerk

OUDEWATER Twee jongens uit Oudewater, 12 en 13 jaar oud, hebben maandagmiddag een bekeuring gekregen wegens het afsteken van verboden strijkers. Een surveillerende politieagent zag omstreeks 16.30 uur iets ontploffen bij een groepje jeugd op de Hekendorpweg. Bij navraag bekenden de twee jongens het vuurwerk te hebben afgestoken. Op vordering van de agent haalden ze nog vijf strijkers uit hun zakken. Die moesten ze inleveren. In overleg met hun ouders krijgen de jongens een Halt-straf.