Politieberichten stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht, 28-11-2006

Meisjes aangehouden voor diefstal

UTRECHT De politie heeft maandagavond twee meisjes aangehouden omdat ze verdacht werden van diefstal.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Melissekade ter hoogte van de Hoge Weide twee meisjes op een snorfiets rijden. De meisjes beiden 16 jaar oud uit Utrecht werden gecontroleerd. Al snel bleek dat de snorfiets als gestolen stond gesignaleerd. Tevens was de bestuurster niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Beiden werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Op het bureau verklaarde één van de meisjes dat zij de bromfiets had gekregen voor haar verjaardag. De politie onderzoekt nog wat er waar is van haar verklaring.

Straatroof

UTRECHT Maandagmorgen vond op de Treek een beroving plaats door twee jongens. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 42-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 10.05 uur met haar fiets over de Treek in de richting van de Oeral. Plotseling sprong een onbekende jongen achter op de fiets bij de vrouw. De jongens zette zijn voeten op de grond en dwong de vrouw tot stoppen. Een tweede verdachte kwam aanlopen en greep de tas van de vrouw. Na een korte worsteling zag de verdachte kans de tas te bemachtigen en renden beiden weg in de richting van het winkelcentrum in Lunetten.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van bureau Tolsteeg tel.: 0900 88 44.

Winkeldief laat kind achter in winkel

UTRECHT - Bij een winkel aan het Smaragdplein vluchtte een vrouw de winkel uit nadat zij staande was gehouden voor een diefstal. Hierbij liet de vrouw haar 2 jaar oude kind in de winkel achter.

Een 26-jarige vrouw uit Utrecht pleegde maandagmiddag een diefstal in een winkel aan het Smaragdplein. De vrouw werd buiten de winkel staande gehouden door personeel. Toch zag de vrouw kans om weg te lopen maar liet tegelijkertijd haar 2-jarig kind achter in de winkel. Het kindje werd door de politie meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk heeft de oma haar kleinkind opgehaald. Met de 26-jarige moeder heeft de politie contact gehad. De vrouw krijgt een winkelontzegging en zal zich bij de politie melden.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Rijksweg A 27 vond maandagavond een aanrijding tussen een vrachtwagen en een personenauto plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Raamsdonksveer reed met zijn combinatie omstreeks 18.50 uur over de Rijksweg A27 ter hoogte van het knooppunt Rijnsweerd. Op het moment dat de chauffeur wilde afslaan in de richting van de Rijksweg A28 zag hij niet dat een 25-jarige automobiliste uit Oosterhout met haar auto naast de vrachtwagen zat. Pas toen de chauffeur de auto van de vrouw voorbij zag tollen en tegen de vangrail tot stilstand zag komen besefte hij dat er een aanrijding had plaatsgevonden.

De 34-jarige vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het UMC in Utrecht overgebracht. De vrachtwagen chauffeur bleef ongedeerd.