Politie Limburg-Zuid

Mediabericht
De Gouden Tip 28 november

Vijf zaken in de uitzending van De Gouden Tip

Venlo/Maastricht - In de uitzending van het opsporingsprogramma De Gouden Tip van 28 november roept de Limburgse politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vijf zaken:

Zaak 1: Poging overval in Baarlo.
Op donderdag 26 oktober probeerde een onbekende vrouw een 81-jarige vrouw in Baarlo te beroven. Onder bedreiging van een mes eiste zij de portemonnaie van het bejaarde slachtoffer. Nadat zij begon te gillen laat de onbekende vrouw het slachtoffer los en vlucht weg. Korte tijd later zag het slachtoffer de vrouw nogmaals lopen, toen deze waarschijnlijk haar fiets, die ze achtergelaten had, kwam ophalen. De politie vraagt of er kijkers zijn die de onbekende vrouw kennen aan de hand van het signalement en de aangetroffen fiets .

Zaak 2: Zware mishandeling in Brunssum.
Op zaterdag 29 oktober omstreeks 02.00 uur werd een 30-jarige man uit Heerlen door een groep onbekende jongeren mishandeld. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Zijn vrouw werd ook geslagen. De politie is op zoek naar personen die iets gehoord hebben over deze mishandeling en die de daders (her)kennen aan de hand van het signalement.

Zaak 3: Gewapende overval in Weert
Op zaterdag 7 oktober omstreeks 09.50 uur werd de eigenaar van een meubelzaak in Weert bij het openen van zijn zaak overvallen. Onder bedreiging van een vuurwapen vroegen de daders hem naar de kluis. Deze was er niet en het slachtoffer geeft vervolgens zijn beurs af. Van één van de daders is een compositietekening gemaakt en deze wordt in de uitzending getoond.

Zaak 4: Beroving in Geleen.
Op zondag 29 oktober omstreeks 06.00 uur werd een man voor zijn appartement in Geleen beroofd van een deel van de dagopbrengst van de discotheek waarvoor hij werkzaam is. Hij liep hierbij steekwonden aan zijn onderarm op. Deze zaak wordt in de uitzending gereconstrueerd en de politie is op zoek naar getuigen.

Zaak 5: Bewakingsbeeld uit Heerlen.
Op donderdag 12 oktober verliet een man met een rugzak, gevuld met speelgoed, w.o. spelcomputerspullen van het merk B-Daman en twee knikkerbanen, het filiaal van Bart Smit in Heerlen. In de uitzending wordt een foto van deze man getoond en de politie zal vragen wie deze man (her)kent.

Via www.degoudentip.tv kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor een digitale nieuwsbrief. Vooraf worden zij op de hoogte gebracht van de zaken die in de uitzending aan de orde komen. Ook worden zij tussentijds op de hoogte gebracht van de resultaten.

Teksten en foto's van deze uitzending staan vanaf 28 november op de internetsite www.degoudentip.tv. Ook zijn de onderwerpen in beeld en geluid te downloaden. Als u informatie heeft over één van deze zaken, belt u dan tijdens de uitzending of herhalingen met het politie telefoonteam op het gratis telefoonnummer 0800-2552552. Daarna kunt u het algemene politienummer 0900-8844 (lokaal tarief) bellen.


---- --