Grote actie thuiszorg Rotterdam: WMO, niet zo

Abvakabo fnv

Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak organiseren op dinsdag 28 november een grote, demonstratieve bijeenkomst in Rotterdam onder het motto: WMO, niet zo. Zo'n 2000 Rotterdamse werknemers in de thuiszorg worden met ontslag bedreigd. Hun werkgever, Thuiszorg Rotterdam, heeft de aanbesteding, die voorvloeit uit de Wet maatschappelijke ondersteuning, verloren. De overgang van het personeel naar de nieuwe aanbieder van thuiszorg is niet geregeld.

De bonden verwachten ruim 1000 werknemers van de thuiszorg in Rotterdam. Ze verzamelen om 13.00 uur op de Coolsingel en trekken daarna in demonstratieve optocht naar het Schouwburgplein waar een manifestatie plaatsvindt. Daar overhandigen de huishoudelijke hulpen onder meer een petitie aan de verantwoordelijke wethouder. Er zijn toespraken van Edith Snoey, voorzitter van Abvakabo FNV, Leon Vincken, bestuurder CNV Publieke Zaak, de ondernemingsraad van Thuiszorg Rotterdam en een thuishulp.

Al eerder protesteerden duizenden thuishulpen in het land tegen dreigend verlies van hun baan. In Friesland, Zwolle, Ridderkerk, Haarlem en Twente.
---
Meer informatie:

Jos van Dijk, voorlichter Abvakabo FNV, 06-30387032
Leon Vincken, bestuurder CNV Publieke Zaak , 06-51854599