Saxion Hogescholen
BR>

ma 27 november 2006

Eerste kennisdag bij Saxion

Dinsdag 28 november aanstaande, vanaf 14.00 uur, organiseert Saxion Hogescholen voor de eerste keer een Saxionbrede Kennisdag. Er vinden tot 20.00 uur tal van activiteiten plaats, waarbij het uitwisselen van kennis centraal staat.

Ongeveer veertig bedrijven uit diverse branches presenteren zich middels een stand aan studenten, relaties van Saxion en aan afgestudeerden.

Om 14.30 uur trapt Filemon Wesselink, de bekende BNN-presentator, de dag af voor de studenten. Hij gaat met hen in discussie en vertelt hoe hij zijn opgedane kennis toepast in de praktijk.

Om 15.00 uur zijn er drie lezingen, gegeven door lectoren en afgestudeerden van Saxion. Titels van de lezingen zijn: `Je krijgt het personeel dat je verdient!', `Ouderenzorg: een vak met toekomst!' en `Ben je goed genoeg om ondernemer te worden?'

Om 15.00 uur start er ook een matchingprogramma voor MKB-bedrijven, dat in samenwerking met SenterNovem (Ministerie van Economische Zaken) wordt georganiseerd. Tijdens het matchingprogramma wordt er in de vorm van een speeddate antwoord gegeven op vooraf gestelde vragen. Op deze wijze maken MKB-bedrijven kennis met lectoren en kan worden nagegaan of er vormen van samenwerking mogelijk zijn.

Om 17.00 uur start het kennisdiner. Tijdens het informele diner spreken Nedap-directeur, de heer Westendorp, en lector de heer G. Brinks over `Innovatie : de kracht van het individu / Kennis en creativiteit: een winstgevend koppel'.

Ook de heer M.J. IJzerman, wetenschappelijk directeur Roessingh Research & Development, en lector mevrouw C. Stephan houden inleidingen, over `Technologie- en productontwikkeling in de zorg: kansrijke innovatie voor ondernemers, maar ook oog voor de patiënt/gebruiker?'

Na het kennisdiner, dat ook een heel duidelijke netwerkfunctie heeft, geeft motivator Henk Cretier het aanwezige publiek een verbale oppepper.

Tot slot geven eerder genoemde lectoren de heer Brinks en mevrouw Stephan twee workshops. Hiermee is de kennisdag ten einde.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------