Tros

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 24-11-2006

Televisie
Opgelicht
Uitzending dinsdag 28 november
Nederland 1- 21.07 uur

Aannemer laat spoor van ellende achter

Aannemer Gert van Driel, eigenaar van bouwbedrijf Driebouw, heeft de afgelopen jaren een spoor van ellende achter zich gelaten. Met allerlei valse beloftes weet hij met zijn bouwbedrijf opdrachten binnen te halen. Maar dan blijkt al snel dat hij zijn werk niet of maar half doet en dat leveranciers en personeel niet worden betaald.

Ben en Janneke Zwiers uit het Drentse Nijeveen hebben de ideale plek gevonden voor hun droomhuis. Ze leren Gert van Driel kennen doordat hun kinderen op dezelfde school zitten als die van hem. Nadat ze alles goed met hem hebben doorgesproken en er heldere afspraken zijn gemaakt, laten ze hun huis bouwen door Driebouw. Maar al snel gaat het mis. Muren worden verkeerd gezet, spullen worden niet geleverd en het huis wordt niet gebouwd zoals van te voren is afgesproken.

Het huis zou begin van dit jaar helemaal compleet worden afgeleverd, maar nog steeds leven ze in een onafgebouwd huis. Hun advocaat adviseerde hen het huis maar onafgemaakt te aanvaarden toen ze hoorden dat Driebouw op punt stond failliet te gaan.

Maar niet alleen klanten van Driebouw raken gedupeerd door Van Driel. Ook werknemers en leveranciers worden niet, of slechts gedeeltelijk, door hem betaald.

In augustus van dit jaar wordt het faillissement van Driebouw uitgesproken. Er zijn zeker 100 schuldeisers voor een bedrag van meer dan 6 ton. In het verleden heeft Van Driel ook al een bouwbedrijf gehad dat failliet is gegaan. Ook hier bleven veel schuldeisers achter zonder ooit een cent terug te zien.

Direct na het faillissement van Driebouw verdwijnt Gert van Driel spoorloos. OPGELICHT gaat naar hem op zoek en komt tijdens de speurtocht tot een aantal bijzondere conclusies.

OPGELICHT wordt gepresenteerd door Antoinette Hertsenberg.