Gemeente Enschede

Speciale voorstelling Al Gore-film voor studenten

Voor genodigden draait op 28 november 2006 in Cinestar om 14.00 uur een speciale voorstelling van de film ` An Inconvenient Truth' van Al Gore. Studenten en medewerkers van Saxion Hogescholen, Hogeschool Windesheim en de Universiteit Twente kunnen de film dan tegen gereduceerd tarief zien. Aansluitend vindt er een forumdiscussie plaats over het milieu met een aantal deskundigen op dit vlak.

De succesvolle film van Al Gore draaide tot deze week niet in Overijsselse bioscopen. Met financiële ondersteuning van de gemeente Enschede lukte het KIVI NIRIA, de beroepsorganisatie van ingenieurs, de film voor een week naar Enschede te halen. Studenten en medewerkers van eerder genoemde onderwijsinstellingen en KIVI NIRIA betalen op 28 november een gereduceerde prijs van 5 euro. De lijst van genodigden bestaat verder uit havo- en vwo-scholieren, raadsleden uit Almelo, Borne, Enschede en Hengelo en medewerkers van deze gemeenten.

Direct na de voorstelling vindt een forumdiscussie plaats over het thema milieu en duurzame energie. Het forum richt zich op de boodschap achter de film en wat de deelnemers kunnen doen vanuit de eigen lokale situatie en verantwoordelijkheid. De resultaten van de discussie zijn voor de gemeente Enschede mogelijk bouwstenen voor een conferentie over dit thema in het voorjaar van 2007. De forumdiscussie staat onder leiding van Jelmer van der Zee, milieuwethouder van de gemeente Enschede.
De overige forumleden dinsdagmiddag zijn: