PvdA Rotterdam


Persbericht & uitnodiging voor de pers

PvdA Rotterdam debatteert over de Staat van de Stad Je hebt avonden & Je hebt De Dinsdagavonden

Op 28 november debatteert de PvdA over de Staat van de Stad. Hoe staat Rotterdam er op dit moment voor? Wat zijn de grootste uitdagingen en kansen waar we als stad voor staan? Twee inspirerende inleiders vertellen zowel over de sociale als de economische kant van Rotterdam nu en de komende jaren. Hoogleraar Talja Blokland, sociologe aan de Erasmus Universiteit, zal het hebben over de sociale kant van Rotterdam. Daarna gaat een ondernemer in op de economische kansen in onze stad. Hij zal aangeven welke ontwikkelingen mogelijk zijn en mogelijk moeten worden gemaakt.

De 14e november vond de eerste aflevering plaats van een 10-delige serie debatten, genaamd de De Dinsdagavonden. Zij zijn bedoeld voor leden, en niet-leden die zich actief betrokken voelen bij de stad en bij de politiek. Het doel van de debatten is de deelnemers kennis te laten maken met de PvdA en haar standpunten, het ontwikkelen van vaardigheden en het opbouwen van een netwerk om zo tot een brede politieke vorming te komen. Daarnaast zullen in het voorjaar van 2007 voor geĂŻnteresseerden vijf bijeenkomsten worden georganiseerd die gericht zullen zijn op thematische verdieping.

Naast de doelstelling om mensen te betrekken bij de politiek hebben de dinsdagavonden een functie voor de PvdA. In de debatten gaan opinionleaders in op relevante thema's voor de dagelijkse politiek. De dinsdagavonden leveren voor onze politici op een actieve en bruisende manier input voor hun dagelijks werk. Het volgende debat vindt plaats op 12 december en heeft als thema 'Democratie - Groot Onderhoud!'. Past het systeem nog bij wat burgers willen? Is de democratie toe aan een onderhoudsbeurt?
______________________________________

Meer informatie

PvdA Rotterdam, 010-4122306

Aanspreekpunt voor de PvdA: Niels Kastelein (06-55364829)

Voor meer informatie over De Dinsdagavonden kunt u ook kijken op de website: www.pvdarotterdam.nl/dinsdagavonden

Monique Smits, communicatie
010-4179368, 06-12355791
msmits@stadhuis.rotterdam.nl

Fractie PvdA Rotterdam
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam
010-4172105
pvda@stadhuis.rotterdam.nl
www.pvdarotterdam.nl