Politie Limburg-Zuid

Uitzending De Gouden Tip 28 november
Vijf zaken in de uitzending van De Gouden Tip

Venlo / Maastricht: In de uitzending van het opsporingsprogramma De Gouden Tip van 28 november 2006 komen de volgende zaken aan de orde:

Zaak 1: Gewapende overval in Weert.
Op zaterdag 7 oktober omstreeks 09.50 uur werd de eigenaar van een meubelzaak in Weert overvallen. Onder bedreiging van een pistool moest hij vertellen waar de kluis stond. Deze was echter niet aanwezig. De eigenaar heeft vervolgens zijn beurs aan de daders afgegeven. In de uitzending wordt een compositietekening getoond van één van de daders.

Zaak 2: Reeks overvallen op tankstations.
Afgelopen weken zijn diverse tankstations in Zuid-Limburg overvallen, o.a. in Schinveld, Simpelveld en Geleen. De politie toont beelden van de onbekende dader(s) en het voertuig dat gebruikt werd.

Zaak 3: Poging gewapende overval in Baarlo.
Op donderdagmiddag 26 oktober belde een onbekende vrouw aan bij een 82-jarige bewoonster van een bejaardenhuis. Onder bedreiging van een mes eiste de onbekende vrouw de portemonnaie van de bejaarde vrouw. Toen het slachtoffer begon te gillen vluchtte de vrouwelijke dader weg. Zij is later nog teruggekomen, waarschijnlijk om haar fiets die bij de ingang achtergelaten was, op te halen. De politie hoopt dat er kijkers zijn die de onbekende vrouw kennen of meer van deze poging tot beroving afweten.

Zaak 4: Zware mishandeling in Brunssum.
Op zaterdag 29 oktober werd een 30-jarige man uit Heerlen door een groepje onbekende jongeren ernstig mishandeld. Zijn verwondingen waren zo ernstig dat hij naar het ziekenhuis moest worden gebracht. Zijn vrouwelijke partner werd ook geslagen. De politie beschikt over een signalement van de daders en hoopt dat kijkers deze daders (her)kennen.

Zaak 5: Beroving in Geleen.
Op zondag 29 oktober werd een man voor zijn woning in Geleen beroofd van de dagopbrengst van een discotheek waar hij werkt. Tijdens een handgemeen met de dader(s) liep het slachtoffer een messteek aan zijn onderarm op. De politie is op zoek naar getuigen.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 28 november om 16.00 uur. Diezelfde avond zijn herhalingen om 17.00, 18.00, 19.00, 20.00 en 22.00 uur. Op woensdag 29 november wordt de uitzending herhaald in de dagcarrousel tussen 09.30 en 16.30 uur. Teksten en foto's van deze uitzending staan vanaf de eerste uitzending op de internetsite www.degoudentip.tv en de zaken zijn na te lezen op L1-text pag. 147.

---- --