Centraal brouwerij kantoor

NBTW04.jpg

PERSBERICHT

Website beste tappers van Nederland

Wie wil weten welke café's het mooiste glas bier tappen, kan vanaf vandaag terecht op een nieuwe website: www.toptappers.nl. Deze site presenteert de tachtig finalisten van de Nationale Biertapwedstrijden. Op 28 november strijden deze horecaprofessionals om de titel Toptapper van Nederland. Zij weten dat het café zich kan onderscheiden door extra aandacht te geven aan het bier dat zij schenken.

Bier is één van de weinige dranken waar afnemer en producent intensief aan samenwerken om het zo mooi mogelijk aan de consument te leveren. De brouwer doet zijn uiterste best om uit water, mout en hop een prachtig en lekker bier te brouwen. Nadat het bier de brouwerij verlaten heeft, vertrouwt de brouwer op de kennis en kunde van de horecaondernemer. Het komt aan op het vakmanschap van de tapper. Tapbier komt het best tot zijn recht wanneer het perfect getapt is. Smaak en beleving sluiten dan naadloos op elkaar aan.

Natuurlijk staat tijdens de wedstrijd het tappen van het perfecte pilsje centraal. Maar om kampioen te worden is meer nodig dan een bollende schuimkraag van twee vingers dik. Juryleden letten ook op de beleving waarmee de finalisten het bier uitserveren. De wedstrijd wordt sinds 1952 georganiseerd door het Centraal Brouwerij Kantoor, de branchevereniging van de Nederlandse Bierbrouwers. Radioman Erik de Zwart presenteert de 54e uitgave van de Nationale Biertapwedstrijden.

Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere wedstrijd als publiek bij te wonen. De wedstrijd start op 28 november om 12:30 uur in de Stadsschouwburg, Mgr Claessenstraat 2 in Sittard.

Amsterdam, 16 november 2006
33)