Landstede


28-11-2006
Landstede Beroepsopledingen - Harderwijk

Welke opleidingsrichtingen?
Bedrijfsadministratie Commerciële Dienstverlening Int. Handel/Groothandel Detailhandel
Secretarieel ICT
Gezondheidszorg Sociaal Pedagogisch Werk
Onderwijs & Opvoeding Bouwkunde
Werktuigbouwkunde Autotechniek
Elektrotechniek Oriëntatiejaar Koninklijke Landmacht Toerisme

Dinsdag 28 november 2006 18.00 - 21.00 uur

Daarnaast zijn er praktijkdemonstraties en proeflessen. Docenten van middelbare beroepsopleidingen zoals: Administratie, Bouwkunde, Elektrotechniek, Gezondheidszorg, Handel, ICT, Oriëntatiejaar Koninklijke Landmacht, Toerisme, Welzijn en Werktuigbouwkunde zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Ook een aantal nieuwe opleidingen zal die dag aan bod komen. Zo zijn docenten aanwezig van de opleiding Leisure & Facility. Deze opleiding is gericht op facilitaire dienstverlening en recreatie.

Een andere nieuwe opleiding van Landstede is de opleiding Autotechniek. Landstede samen met de vmbo-opleiding Spectrum een compleet leslokaal ingericht als autowerkplaats.

Deze praktijklokalen zijn niet de enige middelen om leerlingen ervaring op te laten doen.
Bij de opleidingen staat het opdoen van praktijkervaring hoog in het vaandel. De mbo-opleidingen worden op verschillende niveaus gegeven. De opleidingen zijn te volgen via de Beroepsopleidende Leerweg (BOL), waarbij leren en beroepspraktijkvorming (stage) worden gecombineerd.

In de Beroepsbegeleidende Leerweg (BBL) wordt leren en werken gecombineerd. Beide leerwegen leiden op tot dezelfde diplomas, maar de weg waarlangs het diploma wordt behaald, verschilt. Tijdens het open huis wordt voorlichting gegeven over beide leerwegen.

Bijscholen
Naast deze dagopleidingen voor jongeren, biedt Landstede ook deeltijdopleidingen. De cursussen voor volwassenen kunnen overdag of s avonds worden gevolgd. Ze zijn gericht op deelnemers die zich willen bij- of omscholen. Een goed voorbeeld hiervan is de opleiding tot Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV).

De opleiding is bedoeld voor mensen die nu al werkzaam zijn in de gezondheidszorg en zich willen omscholen. Ook cursussen en opleidingen op het gebied van Gezondheidszorg, Dienstverlening en Welzijn, Economie, Techniek, Educatie en Toerisme behoren tot de mogelijkheden.

Verder is tijden het Open Huis informatie verkrijgbaar over opleidingen en cursussen voor volwassenen en jongeren zoals: Mavo, Havo, Vwo, Nederlands als tweede taal, Internationale schakelklas, Voortraject scholing en beroep, Nederlands, Engels, Rekenen, Sociale vaardigheden, Computervaardigheden en Lezen en schrijven en cursussen gericht op het vrijwilligerswerk.

Sfeer
Kortom: het Open Huis biedt veel gelegenheid om informatie te verzamelen over de verschillende opleidingen van Landstede.

Voor toekomstige leerlingen, hun ouders en andere belangstellenden is het een informatieve en gezellige manier om de sfeer te proeven.

Voor meer informatie over het Open Huis bij Landstede Harderwijk kan worden gebeld met: 0341-437937. an maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur beantwoorden we vragen via MSN Messenger: voeg info@landstede toe aan je contactlijst, of bel 0800 0245 666.

Meer over Landstede Beroepsopleidingen
Waar is het?
Landstede Beroepsopleidingen
Westeinde 31-33
3844DD Harderwijk