Ingezonden persbericht


persbericht 6 november 2006

Henri bok tweedaagse: in a nutshell

Theater Lantaren/Venster Rotterdam

Di 28 en wo 29 nov

Aanvang: 20:30 uur

Toegang: ¤ 11,- / ¤ 9,-

Combiticket: ¤ 19,- / ¤ 15,-

In a Nutshell is een tweedaags programma vol muzikale verrassingen rond de Rotterdamse basklarinettist Henri Bok die dit seizoen zijn 25-jarig jubileum viert als basklarinet-activist in Rotterdam. De twee concerten - One, 2, Three en 2 x 2 = 3 - kijken terug én vooruit en geven een helder beeld van de basklarinet anno 2006.

Bijzondere formaties zoals Duo Hevans (basklarinet en saxofoon) en combinaties met bandoneon en bastrombone spelen een keur aan interessante, voornamelijk nieuwe werken van Jacques Bank, Rob van Bavel, Konrad Boehmer, Anthony Gilbert, Dick de Graaf, Stefan Heucke, David Loeb, Ilja Reijngoud, Paul Seitz, Fabien Tehericsen, Jacques Castérède, Jacob ter Veldhuis en Klaas de Vries.

Laatste nieuws: de bekende (hoogbejaarde) Franse componist Jacques Castérède heeft zojuist de laatste hand gelegd aan een werk voor basklarinet en piano dat op 28 november in première zal gaan.

Op dezelfde avond - ook uit Frankrijk - een nieuw solo-stuk van Fabien Tehericsen geïnspireerd door Jimi Hendrix!

Ook wordt er tijdens de voorstellingen getracteerd op muzikale 'bonbons': veel componisten met wie Henri Bok de afgelopen jaren heeft samengewerkt hebben voor de gelegenheid stukken geschreven van één minuut!

Een bijzondere verrassing is Ab Schaaps bewerking van het langzame deel van Mozart's pianoconcert KV 450 - voor duo 'HeRo' - (Bok, Van Bavel red.) waarin een verband wordt gelegd tussen Mozart's schrijfwijze en jazzimprovisatie.

Beide avonden worden gepresenteerd en gespeeld door Henri Bok.

Met medewerking van:

Ann Evans, saxofoons

Ben van Dijk, bastrombone

Victor Villena, bandoneon

Rob van Bavel, piano

Rainer Klaas, piano