Provincie Friesland

PERSBERICHT

Nummer 185 JA
Datum: 12 juli 2006

Provincie stimuleert evenement 'Recruiting Noord' van Noordelijk bedrijfsleven en eindejaars HBO-studenten

Het noordelijke bedrijfsleven heeft excellente mensen nodig om te blijven innoveren. Voor talentvolle studenten lonken echter de grote bedrijven in de Randstad. Studenten zijn vaak te weinig bekend met het bedrijfsleven en de carrièrekansen in Fryslân, Groningen en Drenthe. Om een brug te slaan tussen het noordelijke bedrijfsleven en HBO-studenten die klaarstaan om op korte termijn de arbeidsmarkt te betreden, ondersteunt de Provincie Fryslân het evenement "Recruiting Noord". Dit evenement zal op 28 en 29 november 2006 plaatsvinden in Martiniplaza te Groningen. Het college ondersteunt dit initiatief met E4.500 op basis van het budget Sociaal Economisch Beleid onderdeel arbeidsmarkt.

Tijdens Recruiting Noord kunnen ondernemers contacten leggen en sollicitatiegesprekken afnemen met "high-potentials". De studenten kunnen vooraf op de website www.recruitingnoord.nl aangeven in welk bedrijf ze geïnteresseerd zijn en werkgevers kunnen voorafgaand aan het evenement zelf selecteren welke van deze studenten ze willen spreken.

Recruiting Noord is gericht op bedrijven uit alle branches en van alle soorten omvang met een hoofdkantoor of een divisie met eigen management gevestigd in Fryslân, Groningen of Drenthe. Het evenement levert gespreksmogelijkheden met een groot aanbod van potentiële medewerkers/juniors/stagiairs. Daarnaast zijn er netwerkmogelijkheden met kennisinstellingen en collega P&O-ers van andere bedrijven.

Het evenement biedt HBO-studenten in de laatste fase van hun studie, van alle studierichtingen aan hogescholen in Noord-Nederland, de gelegenheid om kennis te maken met het Noordelijke bedrijfsleven. Studenten kunnen direct solliciteren op de vacatures van deze bedrijven.

Recruiting Noord is een initiatief van VNO-NCW Noord samen met business event bureau 'No Boring Events' en Martiniplaza. Het wordt ondersteund door de Hanze Hogeschool Groningen, Hogeschool Drenthe, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, Christelijke Hogeschool Noord, Hogeschool van Hall Larenstein. Ook de provincies Groningen en Drenthe steunen het initiatief.

---- --