Provincie Limburg

Provincie organiseert in november Silver Economy Conference Europe Vergrijzing een te verzilveren kans!

Op 28, 29 en 30 november aanstaande organiseert de Provincie Limburg de internationale conferentie Silver Economy 2006 in Parkstad Limburg. Dit is de tweede keer dat deze conferentie over senioreneconomie internationaal georganiseerd wordt. Vorig jaar vond de conferentie plaats in Bonn. Silver Economy 2006 is een conferentie vóór en dóór ondernemers. De conferentie brengt ondernemers aan de hand van een viertal themas op ideeën om de kansen van vergrijzing versneld te verzilveren. De themas zijn:

* Senioren en gezondheid.

* Senioren, wonen en toerisme.

* Senioren, werk en inkomen.

* Senioren, zingeving en communicatie.

De Provincie Limburg is er trots op dit jaar de internationale conferentie Silver Economy te mogen organiseren. Deze conferentie stoomt ondernemingen klaar voor de doelgroep van de toekomst: senioren. Het doel is ondernemers bewust te maken van de kansen die de doelgroep senioren te bieden heeft. Europa vergrijst immers in een snel tempo. Juist daarom worden senioren economisch gezien interessant.

De setting van de conferentie is interactief met o.a.:
* toonaangevende internationale praktijkvoorbeelden;
* de visie van een gerenommeerde trendwatcher;
* befaamde internationale keynote-sprekers;
* levendige discussies met het publiek;

* dynamische praktijksessies.

Tv-persoonlijkheid Jack van Gelder is dagvoorzitter van de conferentie.

De conferentie vindt plaats in Kerkrade op verschillende locaties: Parkstad Limburg Theater, Rodahal Kerkrade en conferentieoord Rolduc. Voor het vervoer tussen de locaties wordt gezorgd. Onderdeel van de conferentie is een Best Practice Competition en een vakbeurs in de centrale hal van de Rodahal. Meer informatie over het programma en deelname is te vinden op de website: www.silvereconomy2006.nl.

5-7-2006 08:56