Persbericht 21 september 2006
René Wijnands van Carpe Diem te Zeddam Meest Markante Horecaondernemer
van Gelderland 2006/2007
Woerden, 20 september 2006 René Wijnands van Hotel Carpe Diem te
Zeddam is benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemer van
Gelderland 2006. Gastvrijheid met een glimlach Wijnands, zijn vrouw
Marja en het gehele team maken volgens de jury deze woorden helemaal
waar. Verder roemt de jury naast de maatschappelijke betrokkenheid van
Wijnands zijn creativiteit. Uit twaalf regionale Markant-winnaars
wordt in november 2007 tijdens het Koninklijk Horeca Nederland
Jaarcongres de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2006/2007
gekozen. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met het
vakblad Horeca Entree.
Een uitstekende maaltijd geserveerd in een gezellige en gemoedelijke
sfeer maken van een verblijf in Carpe Diem een aangename verrassing en
voor de trouwe gasten voelt het als thuiskomen. Iedereen bij Carpe
Diem heeft plezier in het werk en dat straalt het bedrijf uit. Dit
hotel weet zich van andere kleinschalige hotels te onderscheiden door
de ongedwongen sfeer; 'alles mag en niets moet'. De verkoop van
atelierproducten uit Indonesië geeft hieraan nog een extra dimensie.
Volgens de jury vervult Wijnands hiermee een voorbeeldfunctie. Met de
woorden sfeer, ongedwongenheid, intimiteit en creativiteit wordt de
formule van Carpe Diem samengevat. Daarnaast is René Wijnands een zeer
maatschappelijk betrokken ondernemer. Hij mag zich met recht Meest
Markante Horeca-ondernemer van Gelderland 2006/2007 noemen."
Met Markant worden horecaondernemers met markante en innoverende
ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. Markant is
de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. De
hotelmanager van het vijfsterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van
een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle
café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in
aanmerking komen voor de titel de Meest Markante Horecaondernemer van
een bepaalde regio. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak
uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers.
De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:
* een financieel gezond bedrijf;
* een goed personeelsbeleid;
* een goede presentatie van hun bedrijf en product.
De kandidaten voor een Markant worden veelal voorgedragen door collega
ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de
bedrijfstak horeca.
---
Noot voor de redactie -