Ingezonden persbericht
Uitnodiging
Feestelijke presentatie
'Beelden van Amsterdam. Amsterdammers vertellen'
21 september, 17.00-19.00 uur
Vijzelstraat 50, Amsterdam
Wat betekenen beelden in de openbare ruimte voor de beschouwer?
In hoeverre komt dat overeen met het idee van de kunstenaar?
Welke betekenis zouden beelden in de openbare ruimte moeten hebben?
Wat is de functie van beelden in Amsterdam?
Prominenten in gesprek met kunstenaars
Ter gelegenheid van de officiële presentatie van het boek 'Beelden van Amsterdam. Amsterdammers vertellen' hebben wij Annabelle Birnie, Hoofd ING Art Management en Ann Demeester, Directeur De Appel, uitgenodigd de dialoog aan te gaan met de makers van de beelden die zij voor het boek hebben uitgekozen resp. Diederik Klomberg en Jeroen Werner.
Stichting de Heeren Keyser nodigt u van harte uit om in gezelschap van talloze prominenten (o.a. Cox Habbema, Ernst Veen, Ed van Thijn, Els Barents, Melle Daamen e.v.a.) deze gesprekken bij te wonen in kunstcentrum in Amsterdam.
Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden via info@deiska.nl of contact opnemen met Martine Willekens, pers en publiciteit, 06-53600431.
Met vriendelijke groeten,
Stichting de Heeren Keyser
Laurenz Baltzer
-------
Persbericht
Amsterdam, 11 september 2006
Markante Amsterdamse beelden in beeld
Op 21 september verschijnt het boek 'Beelden van Amsterdam. Amsterdammers vertellen' Tachtig prominente Amsterdammers uit het culturele circuit vertellen, polemiseren, bespiegelen, dichten, lachen en huilen over de openbare kunstobjecten waar zij dagelijks langsfietsen, hun hond bij uitlaten of hun kinderen bij laten spelen.
Beelden in de openbare ruimte zijn voor iedereen. Niemand koopt een kaartje om ze te zien of is er naar op zoek. Er zullen nauwelijks mensen stilstaan om het beeld te aanschouwen, maar de meesten hebben er wel een mening over. Deze beelden, niet gecreëerd voor een privé-omgeving en ook niet bedoeld om de meest individuele emotie van de kunstenaar weer te geven, maken op veel mensen een onuitwisbare en onvergetelijke indruk als onderdeel van hun levensruimte; de straat, de stedelijke architectuur, het park of van het plein.
Door te praten over 'hun beeld' in de openbare ruimte van Amsterdam, zeggen de tachtig prominenten in feite iets over zichzelf en hun leven. In 'Beelden van Amsterdam. Amsterdammers vertellen' staan geen kunsthistorische beschouwingen maar verhalen over wat Youp van het Hek heeft met de grafsteen van Annie M.G. Schmidt, Felix Rottenberg met het monument voor H. P. Berlage, Margriet de Moor met het Vredesbeeld en Maria Goos met het zagertje en meer.
Beelden van Amsterdam
'Beelden van Amsterdam. Amsterdammers vertellen' is een uitgave van
Stichting de Heeren Keyser en is te koop in de boekhandel voor ¤ 19,95 euro.
Interviews Merel van Tilburg, fotografie Paulien de Gaaij, vormgeving Thom van Staveren,
164 pagina's, kleur.
Uitgeverij Stichting de Heeren Keyser
De uitgeverij Stichting de Heeren Keyser is een non-profit uitgeverij van boeken over Amsterdam: Laatst verschenen is: ' Fonteinen van Amsterdam', E. Heyligers.
Noot voor de redactie;