Group stalking duikt ook op in Nederland


AMSTERDAM, 20060831 -- Wat doe je als je ex je constant achtervolgt en je met de dood bedreigt omdat hij je terugwil? Of als je ex zelfs anderen weet over te halen met dit lugubere spelletje mee te doen? Het laatste fenomeen staat ook wel bekend als group stalking en is de laatste jaren uit de Verenigde Staten naar Nederland overgewaaid. Jongerenkrant TED schenkt deze week aandacht aan slachtoffers van stalkers.

Marquerite van Campenhout was pas 24 toen ze door haar ex-vriend werd doodgestoken in een Londens metrostation. Ze werd al enige tijd door hem gevolgd en had zes dagen eerder nog aangifte gedaan. Marquerites zus Elisabeth maakte zich altijd al zorgen. "Ik heb mijn zusje gesmeekt om weer terug naar Nederland te komen, maar zij wilde haar leven in Engeland niet voor hem opgeven."

T.I. ("Targeted Individual", zoals hij zichzelf noemt) uit Amsterdam wordt al enkele jaren systematisch lastig gevallen door zijn buren. Deze group stalkers hebben maar één doel voor ogen: Alles wat hij doet in de gaten houden en zijn hele leven overhoop halen. T.I. beweert dat zijn buren een giftig kruid in zijn kleding hebben gestopt en hem hebben aangevallen met elektronische wapens. Hij geeft zich echter niet gewonnen: "Kijk, die klootzakken willen dat je denkt dat je gek wordt, maar ik weiger om mijzelf zielig op te sluiten en niet meer te genieten van het leven."

Lees het volledige artikel in de digitale versie van TED op
www.ted.nl/v5/archief/045/1024/magazine.html

OVER TED
TED is de eerste gratis jongerenkrant van Nederland. De krant verschijnt elke donderdag in een oplage van 150.000 exemplaren. Jongeren worden intensief betrokken bij de productie en verspreiding van de krant en de site. TED beschikt over een internationaal netwerk van correspondenten en heeft daarnaast jongeren, verspreid over heel Nederland, aangesteld om wekelijks content in de vorm van tekst, beeld en video aan te leveren.





Jongerenkrant TED