Alexander Timofeev voor het eerst in Nederland bij Galerie Noordeinde


DEN HAAG, 20060831 -- Schilder Alexander Timofeev die met zijn schilderijen onder het publiek van de Holland Art Fair voor veel beroering zorgde, geeft vanaf 3 september zijn eerste expositie in Nederland. Tot en met 15 oktober zijn een groot aantal van zijn meest recente doeken te zien in Galerie Noordeinde in Den Haag.

Alexander Timofeev's schilderijen zou men kunnen typeren als magisch realistisch of surrealistisch. Er zijn weinig voorbeelden te noemen van schilders die de vaardigheid hebben een voorstelling zo trefzeker te neer te zetten als deze man. Daarbij zijn de schilderijen doorspekt met Timofeev's visie op de ontwikkeling van onze maatschappij, waarbij hij overigens voldoende ruimte laat voor de eigen associaties van de toeschouwer. In de Expositie zijn schilderijen te zien uit de serie 'The Puppet-Master' en 'The game of Generations' alsmede een vijftal schilderijen uit zijn nieuwe serie 'Dreams'.

De in Duitsland woonachtige Russische 'rising star' heeft een groot aantal solo-exposities op zijn naam staan in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Gezien zijn talent en de schoonheid van zijn werk, zal hij ook in Nederland grote indruk maken.

3 september t/m 15 oktober 2006:
Galerie Noordeinde
Noordeinde 117
2514 GE Den Haag
info@galerienoordeinde.nl
www.galerienoordeinde.nl





Galerie Noordeinde