Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Lancering nieuwe CD Rowwen Hèze én start Nederlandse Clubtour in de Melkweg

do 31 augustus · Melkweg, The MAX · 21.00 uur · 20,00 + lidm.
· · ·

In september verschijnt de nieuwe CD Rodus en Lucius van de populaire Limburgse band Rowwen Hèze. De band geeft op donderdag 31 augustus alvast een voorproefje op dit album met een live optreden in de Amsterdamse Melkweg. De nieuwe single Vechte, valle en opstaon verschijnt al op 11 augustus.
Rowwen Hèze weet Nederland al enige jaren te vermaken. De hit `Bestel Mar' betekende in 1991 de grote doorbraak voor de feestband. Dat ze een feestje kunnen bouwen blijkt wel uit de sfeer die ze weten neer te zetten op het podium maar ook zeker op cd. Elk optreden van wordt gekenmerkt door zweet, bier en een luid zingende, hossende menigte. Maar stap voor stap wordt ook duidelijk dat de band niet alleen maar staat voor heel veel plezier. Het zijn met name de teksten van Poels, waarin heel minutieus en liefdevol het leven van alle dag - liefde, ellende en dood - wordt beschreven.
Eind jaren negentig ontving de band terecht de Gouden Harp voor haar pioniersrol bij de herwaardering van de regiopop en dus voor de geloofwaardigheid van zingen in eigen dialect. Het succes van de band werd afgelopen jaar bestempeld met een tweetal concerten in de Heineken Music Hall, waar zij hun twingtigjarig bestaan vierden!
Anno 2006 is het tijd voor een nieuw album. Rodus en Lucius is de titel en wordt begin september uitgebracht. Op 11 augustus laat de single Vechte, valle en opstaon alvast een voorproefje horen op het nieuwe werk. Op donderdag 31 augustus worden naast oude bekende nummers ook veel nieuw werk ten gehore gebracht. Wees erbij!