Gemeente Reimerswaal


Invoering Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Geplaatst op: 24-08-2006

Op 27 juni 2006 is de Wet maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) in de Eerste Kamer aangenomen. Hiermee is de invoering van de Wmo er 1 januari 2007 een feit.

In Reimerswaal zijn we al geruime tijd gestart met de voorbereidingen voor de invoering van de Wmo. Zo wordt er momenteel druk gewerkt aan het oprichten van een Wmo raad, het opstellen van de verordening en is samen met de andere Zeeuwse gemeenten de inkoop van de huishoudelijke zorg voorbereidt en aanbesteed.

De Wmo is bij uitstek een participatiewet. Dat wil zeggen dat burgers betrokken worden bij de tot stand komen van het beleid en de uitvoering ervan. De komende jaren zal dat steeds meer gestalte krijgen. De gemeente Reimerswaal hecht veel waarde aan een goede informatie en wil graag samen met u in gesprek gaan over deze nieuwe Wet, wat houdt de Wet in, wat gaat er voor u veranderen, wat zijn de consequenties voor u als burger, heeft de Wet gevolgen voor vrijwilligersorganisaties of kerkelijke organisaties.

Vanaf augustus zal er in iedere kern een informatiebijeenkomsten gehouden worden. De start is gemaakt op 23 augustus jl. in "de Zaete" in Yerseke.

Daarna volgen:

· Hansweert op 31 augustus in Kaj Munk

· Kruiningen op 20 september in ons Dorpshuis
· Rilland op 28 september in dorpshuis Luctor et Emergo
· Krabbendijke op 4 oktober in de Meiboom

· Waarde op 11 oktober in het dorpshuis
Alle bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur.

Deze informatiebijeenkomsten zijn bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in de Wmo of die er op een of andere manier mee te maken krijgen. Verenigingen en organisaties die bij ons bekend zijn ontvangen nog een persoonlijke uitnodiging. Iedereen is dus van harte welkom.

Voor vragen omtrent de Wmo of de informatiebijeenkomsten kunt u contact opnemen met mevrouw J. Vermue, telefoonnummer: (0113) 395 275 of mail naar j.vermue@reimerswaal.nl