Triodos Nederland

Triodos Meerwaardefonds in eerste halfjaar 2006

31 augustus 2006 - De eerste zes maanden van 2006 waren voor Triodos Meerwaardefonds succesvol. Het vermogen van de drie Triodos Meerwaardefondsen gezamenlijk groeide duidelijk met 12% tot EUR 328 miljoen. De stijging was het grootst in Triodos Meerwaarde Aandelenfonds dat met 21% steeg tot EUR 137,4 miljoen. De groei is mede het gevolg van de distributie van het fonds via andere banken (met name ABN AMRO).

Triodos Meerwaardefonds is een samenwerking tussen Delta Lloyd Asset Management en Triodos Bank. Deze duurzame beleggingsfondsen beleggen wereldwijd in beursgenoteerde ondernemingen die in de praktijk bewijzen dat bovengemiddelde prestaties op sociaal en milieugebied prima kunnen samengaan met een financieel gezonde bedrijfsvoering. Triodos Meerwaardefonds is een paraplufonds. Hierdoor is het voor de belegger mogelijk om een keuze te maken tussen Triodos Meerwaarde Aandelenfonds, Obligatiefonds en Mixfonds.

Actief aandeelhouderschap
Triodos Meerwaardefonds stelt zich ten doel om duurzaam gedrag van de bedrijven waarin zij belegt actief te stimuleren. Voor de uitoefening van de verantwoordelijkheid als actief aandeelhouder van deze ondernemingen maakt het fonds gebruik van een aantal instrumenten. Zo maakte het fonds voor het derde achtereenvolgende jaar gebruik van zijn stemrecht. In de verslagperiode is op 44
aandeelhoudersvergaderingen gestemd. Op de website (www.triodos.com) wordt per onderneming verantwoording afgelegd over het stembeleid.

Dat duurzaam beleggen gepaard gaat met een goed rendement bewijzen de Triodos Meerwaardefondsen keer op keer. Op basis van beurskoers lieten de fondsen per 30 juni 2006 het volgende resultaat zien:

Rendement*

6 mnd 1 jaar 3 jaar gem. 5 jaar gem. Triodos Meerwaarde Aandelenfonds 0,4% 9,0% 10,2% -0,8% Triodos Meerwaarde Obligatiefonds -3,5% -4,0% 2,1% 5,2% Triodos Meerwaarde Mixfonds -0,8% 3,1% 5,4% 3,0%
* Inclusief herbelegging dividenden, berekening Tijd Beursmedia.

Zeist, 31 augustus 2006