Gemeente Hoogeveen

Openbare besluiten van B & W

29 augustus 2006

Deze week heeft het college geen persuurtje gehouden.

De besluiten zijn als volgt weergegeven:

1. nummer
2. onderwerp (vetgedrukt)
3. besluit
4. evt. toelichting (cursief)

1. Galerie Hoofdstraat 5

Besluiten tot het verlenen van vrijstelling op basis van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening om vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Stadscentrum voor de vestiging van een galerie met conferentieruimte in het pand Hoofdstraat 5.

In het pand Hoofdstraat 5 komt een galerie met conferentieruimte. De galerie is volgens de initiatiefnemer open op donderdag, vrijdag en zaterdag en gaat samenwerken met museum De 5000 Morgen voor tentoonstellingen en activiteiten. Bij de galerie is ook horeca gedacht en vergader- of conferentieruimte te huur. De ontwikkeling past niet bij het bestemmingsplan, maar het college werkt van harte mee. In juni is een vrijstellingsvoornemen ter inzage gelegd, nu wordt de vrijstelling verleend. Reden voor de medewerking is dat het pand deel uitmaakt van een reeks beeldbepalende panden aan de Hoofdstraat-noord.

Het vorige college heeft zich positief uitgelaten over de vestiging van cultuur en hoogwaardige horeca op deze plek, en over de samenwerking met museum De 5000 Morgen.

2. Aanvraag om bouwvergunning voor het oprichten van een bedrijf met een dienstwoning op perceel Stephensonstraat 106 te Hoogeveen.

1. Vrijstelling van het bestemmingsplan 'Noord B' verlenen, ten aanzien van de afstand van bebouwing tot de zijdelingse perceelsgrens, waarbij de ingebrachte zienswijze is meegenomen bij de overwegingen; 2. Bij instemming van punt 1, bouwvergunning verlenen voor het bouwen van een bedrijfsruimte met een bedrijfswoning; 3. De indiener van de zienswijze schriftelijk informeren middels bijgevoegde conceptbrief.

3. Kapvergunning De Wieken

1. De gemeente een kapvergunning verlenen voor 2 berken, 8 bolacacia's, 48 eiken, 1 els, 2 essen, 8 iepen, 3 platanen, 1 populier, 1 wilg en ca. 800 m2 hakhoutbos staande aan de A.G. Bellstraat, de Industrieweg, de kanaalweg en de Dr. Anton Philipsstraat in Hoogeveen. 2. Agarica B.V. een kapvergunning verlenen voor een berk en 3 populieren staande aan de oostzijde van A.G. Bellstraat 17 in Hoogeveen. 3. Agrifirm B.V. een kapvergunning verlenen voor 4 berken staande aan de noordwestzijde van de Dr. Anton Philipsstraat 10 in Hoogeveen. 4. Homark Gift Wrap Partners B.V. een kapvergunning verlenen voor 4 berken staande aan de achterzijde van Industrieweg 56 in Hoogeveen. 5. Lutra B.V. een kapvergunning verlenen voor 2 eiken staande aan de zuidzijde van A.G. Bellstraat 2 in Hoogeveen. 6. Vepa B.V. een kapvergunning verlenen voor een els staande aan de zuidoostzijde van Industrieweg 35 in Hoogeveen. 7. Aan de vergunning wordt de voorwaarde verbonden dat gebruik van de kapvergunning kan worden gemaakt wanneer het College vrijstelling heeft verleend voor de aanpassing van de hoofdontsluitingsstuctuur van het bedrijventerrein De Wieken.

De bomenkap is nodig om het reconstructieplan "Het Hart van de Wieken" te realiseren. Zie ook www.werkenaandewieken.nl voor meer informatie over de revitalisering van bedrijventerrein De Wieken.

4. Begroting 2007 e.v. van het samenwerkingsverband Zuidwest Drenthe bijlage

1. De begroting 2007 e.v. voorleggen aan de raad voor het geven van gelegenheid tot het maken van opmerkingen. 2. De rekening 2005 voor kennisgeving aannemen.