Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (31/08/06)

OOSTERHOUT NB, 31 augustus 2006

Politie team Altena houdt mannen aan op verdenking van poging woninginbraak

WOUDRICHEM: Politiemensen van het team Altena zagen in de nacht van woensdag 30 augustus op donderdag 31 augustus rond 01.45 uur een auto meerdere malen door de Steurstraat rijden. Omdat ze het niet vertrouwden, hielden ze de auto in de gaten. De bestuurder van de auto parkeerde zijn voertuig en werd kort daarna in de voortuin van een woning in de Steurstraat aangetroffen. Hij was daarbij in het bezit van inbrekerswerktuig.
De agenten arresteerden de man, een 28-jarige Joegoslaaf, op verdenking van poging woninginbraak, het in het bezit hebben van inbrekerswerktuig en het zich niet kunnen legitimeren. Twee andere politiemensen die ook op de melding hadden gereageerd, controleerden in de tussentijd de geparkeerde auto en troffen daarin een tweede man aan. Ook deze man, een 31-jarige Sloveen, is aangehouden, op verdenking van medeplichtigheid aan woninginbraak, overtreding van de Opiumwet (de man was in het bezit van ruim 7 gram amfetamine). Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Verdachte autodiefstal aangehouden

WAALWIJK: Surveillerende politiemensen hielden in de nacht van woensdag 30 augustus op donderdag 31 augustus net na middernacht op de Vijverlaan een man aan die in een gestolen auto reed. Toen de politiemensen het voertuig en de inzittende controleerden, zagen ze dat de auto in de politiesystemen als gestolen vermeld stond. De bestuurder, een 31-jarige Waalwijker, is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Een inwoner van Vlijmen had bij de politie aangifte gedaan van diefstal van de auto. Het onderzoek wordt overgedragen aan de politie van het korps Brabant-Noord, waar Vlijmen onder valt.

Politie houdt man aan na meervoudige belediging

OOSTERHOUT / LAGE ZWALUWE: De politie heeft donderdag 31 augustus rond het middaguur een 39-jarige inwoner van Lage Zwaluwe aangehouden op verdenking van belediging van een ambtenaar in functie. De man had s ochtends naar de afdeling Teleservice (0900-8844) van de politie gebeld en wilde doorverbonden worden met zijn wijkagent. Toen de politiemedewerkster van Teleservice hem vertelde dat de wijkagent vandaag op cursus is, schold de man eerst de wijkagent uit en beledigde daarna de politiemedewerkster. Daarna verbrak hij de verbinding. De politievrouw voelde zich dusdanig in haar goede naam aangetast, dat ze melding maakte van de belediging. Daarop gingen politiemensen naar de woning van de man om hem aan te houden. Bij het zien van de agenten, beledigde hij ook hen.
Toen de man plaats had genomen in de politiebus, weigerde hij vervolgens zijn mobiele telefoon en portemonnee af te geven. Arrestanten mogen dergelijke spullen niet bij zich houden en de man werd dan ook gevraagd de spullen af te geven. Dit weigerde hij ondanks herhaald vragen steeds. Plotseling sprong de man uit de politiebus en probeerde er vandoor te gaan. Daarop hebben de politiemensen gepast geweld gebruikt om hem tegen de grond te werken. De man is vervolgens geboeid overgebracht naar het politiebureau, waar hij wordt verhoord. De politie Midden en West Brabant tolereert niet dat
politiemedewerkers worden uitgescholden en beledigd. Het korps treedt daartegen dan ook op.

Lastige passagier aangehouden

OOSTERHOUT: Een 38-jarige man uit Breda is woensdag 30 augustus rond 14.40 gearresteerd, omdat hij overlast veroorzaakte in een bus. De man weigerde in eerste instantie te gaan zitten, terwijl de buschauffeur hem dit vroeg. In de Mathildastraat weigerde hij de bus te verlaten en bleef met een been tussen de deuren staan, waardoor de bus niet verder kon rijden. De man bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd dan ook aangehouden terzake openbare dronkenschap. Hij is later op de middag met een bekeuring heengezonden.

Politie houdt verkeerscontroles

KAATSHEUVEL: Tijdens een verkeerscontrole op woensdag 30 augustus in de Amerikastraat heeft de politie zes bekeuringen uitgeschreven: 4 voor het niet dragen van de autogordel, 1 voor rijden met een verlopen APK en 1 voor rijden zonder rijbewijs.

DONGEN: Woensdag 30 augustus schreef de politie tijdens verkeerscontroles in de Bolkensteeg en de Kanaaldijk-Noord in totaal 20 bekeuringen uit. Ook hier was het merendeel voor het niet dragen van de autogordel: 18 stuks. Verder werd een automobilist bekeurd voor niet-handsfree bellen en werd een bromfietser bekeurd voor rijden zonder helm.

OOSTERHOUT: Ook op de Burgemeester Holtroplaan werden automobilisten betrapt op rijden zonder autogordel. In totaal kregen 15 automobilisten een bekeuring van EUR 75,-.

De politie controleert streng op het dragen van de gordel, omdat een autogordel bij een ongeval levensreddend en letselbesparend werkt. Wie slim is, draagt z'n gordel altijd. Want geen gordel dragen is te vergelijken met van de hoge duikplank duiken en tot de ontdekking komen dat er geen water in het zwembad zit. Met de kanttekening dat je dan de bodem raakt met een snelheid van 50 km/uur, terwijl in het verkeer vaak hogere snelheden aan de orde zijn.

Straatmuzikant aangehouden

SLEEUWIJK: Voor de deur van een supermarkt aan de Esdoornlaan hield de politie donderdag 31 augustus rond 11.00 uur een straatmuzikant aan. De man, een 29-jarige Roemeen, bleek niet in het bezit te zijn van een geldige vergunning om als straatmuzikant te mogen optreden. Bovendien kon hij niet aantonen rechtmatig in ons land te verblijven. De man is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en ingesloten.

Man bekeurd voor te hard rijden

GEERTRUIDENBERG: Surveillerende politiemensen zagen in de nacht van woensdag 30 augustus op donderdag 31 augustus kort na middernacht een automobilist met hoge snelheid door het dorp rijden. Op de Stationsweg constateerden ze dat de man 76 km/uur reed, terwijl daar een maximumsnelheid van 50 km/uur geldt. Nadat de man, een 24-jarige inwoner van Raamsdonksveer, op de Maasdijk aan de kant was gezet, kreeg hij een bekeuring voor te hard rijden.

Auteur: Leonie van Ooijen