Provincie Overijssel

Regiotaxi bij alle stations West-Overijssel

De regio West-Overijssel start op 1 september 2006 een voorbeeldproject om de trein en deeltaxisystemen op een logische wijze te verbinden. Straks kunnen reizigers vanaf elk treinstation in deze regio tegen een redelijke prijs van een deeltaxi gebruik maken.

Na een eerste initiatief met de OV-taxi in Noord-Holland hebben Gedeputeerde Staten van Overijssel besloten om samen met NS in Overijssel een andere vorm van integratie tussen Treintaxi en Regiotaxi op te zetten. In de grotere steden Zwolle en Deventer blijft Treintaxi van NS voorlopig nog bestaan. Op alle andere stations in West-Overijssel is momenteel al Regiotaxi operationeel. Dat zal vanaf
1 september 2006 nog verder worden benadrukt door het plaatsen van Regiotaxizuilen op alle stations.

Op de middelgrote stations Steenwijk, Kampen, Ommen, Hardenberg en Raalte krijgen de Regiotaxizuilen dezelfde functionaliteit als Treintaxizuilen. Het wordt mogelijk om via een oproepknop in de zuil een Regiotaxi te reserveren die binnen 15 minuten arriveert. In Kampen en Steenwijk wordt de huidige Treintaxi daartoe omgezet in Regiotaxi, voor de andere drie plaatsen is Regiotaxi nieuw. Reizigers die gebruik maken van deze service betalen ⬠1 bovenop de normale prijs van de Regiotaxi.

Op de kleinere stations Olst, Wijhe, Heino, Dalfsen, Mariënberg en Gramsbergen komen eenvoudige Regiotaxizuilen zonder reserveringsknop te staan en dienen daar meer als herkennings- en informatiepunt. Vanaf deze stations kan volgens de bestaande spelregels van Regiotaxi worden gereisd, waarbij ritten minimaal 1 uur vooraf moeten worden aangemeld. Deze stations worden relatief veel gebruikt door de eigen regionale inwoners, die het regionale product Regiotaxi goed kennen. Regiotaxi heeft een bereik van 5 ov-zones (is ongeveer 20 tot 25 kilometer) en de tarieven lopen uiteen van ⬠3,30 voor een lokale rit tot maximaal ⬠9,90 voor een rit over de maximale lengte van 5 zones.

Nieuwsredactie@overijssel.nl