Persberichten 31/08 middag

Regio, 31-08-2006

Warmond Woninginbraken De politie is een onderzoek gestart naar een woninginbraak aan de Kloosterwei. In de nacht van donderdag 31 augustus is er in de woning ingebroken. De dader(s) is binnengekomen via de achterzijde. Uit de woning zijn verschillende waardevolle spullen zoals een portemonnee en tassen weggenomen. De bewoner heeft aangifte gedaan van inbraak. Eerder deze week, in de nacht van dinsdag 29 augustus, werd er ingebroken in een andere woning aan de Kloosterwei. Ook hier kwamen inbreker(s) via de achterzijde van de woning binnen. De buit bestond onder andere uit een laptop, een tas en een gsm. De politie heeft beiden inbraken in onderzoek.

Voorschoten Motoragent gewond na ongeval Een motoragent van het politieteam Voorschoten van Politie Hollands Midden is donderdag 31 augustus gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De agent reed even voor 13.30 uur over de Leidseweg in de richting van Leiden. Een 43 jarige automobiliste uit Leiderdorp sloeg vanaf de Badhuisstraat vermoedelijk rechtsaf de Leidseweg op. De motoragent botste bij het afslaan van de auto tegen de achterzijde van de auto. De agent wist zelf de hulpdiensten in te seinen voordat hij buiten bewustzijn raakte. De agent werd met onbekend letsel met spoedtransport overgebracht naar het LUMC. De inzittende van de auto, de automobiliste en haar dochter, werden ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel vanwege nekklachten. De Leidseweg in de richting van Leiden en de Badhuisstraat zijn enige tijd afgesloten geweest. De verkeersdienst van Politie Haaglanden doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren worden verzocht contact op te nemen met de politie in Voorschoten via telefoonnummer 0900 8844.

Gouda Woninginbraken De politie heeft een onderzoek ingesteld naar twee woninginbraken. In een woning aan de Van Middelantstraat werd in de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 augustus ingebroken. Via de voordeur van de woning, middels hengelen, is de dader binnengekomen. Uit de woning zijn o.a. een portemonnee en een digitale camera weggenomen. In dezelfde nacht werd ingeboken in een woning aan de Helena Rietbergstraat. De woning werd doorzocht op waardevolle spullen en er werden o.a. een navigatiesysteem en een tas weggenomen. De politie heeft aangiftes opgenomen van de bewoners.

Waddinxveen Aanhoudingen verdachten woninginbraak De politie heeft maandag 28 en dinsdag 29 augustus twee mannen van 25 en 35 jaar in hun woonplaats Gouda aangehouden. Tegen de twee waren verdenkingen gerezen dat zij op dinsdagmiddag 11 juli hadden ingebroken in een woning aan de Bloemendaalseweg. Diverse goederen werden gestolen zoals een telefoon, een digitale camera, een I-pod en geld. Het onderzoek door de politie kwam uit bij de twee verdachten. Beide mannen zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie onderzoekt of zij zich mogelijk aan meerdere inbraken hebben schuldig gemaakt.

--- einde berichten ---