Gemeente Doetinchem

Wijnbergsebrug krijgt vorm


-31 augustus 2006-
De Wijnbergsebrug in Doetinchem begint zich steeds duidelijker af te tekenen in het landschap. Enkele honderden meters stroomopwaarts van de spoorbrug staan de pijlers in de Oude IJssel te wachten op de volgende bouwfase.
De afgelopen maanden is de onderbouw van de brug gerealiseerd. De onderbouw bestaat uit de pijlers in het water en de landhoofden op de oevers. Op donderdag 31 augustus en vrijdag 1 september worden de pijlers verbonden met beide oevers waardoor de zogenoemde aanbruggen vorm krijgen. De eerste dag de westzijde en de tweede dag de oostzijde.

De geprefabriceerde betonnen liggers worden gemonteerd tussen de landhoofden en pijlers. In de vier weken erna worden de aanbruggen voorzien van een betonnen druklaag waarop later het asfalt aangebracht wordt.
Op dinsdag 10 en woensdag 11 oktober wordt met het beweegbare deel de brug gecompleteerd. Het rijdek, de hameistijl en de balans worden die dagen met twee grote mobiele telescoopkranen in de juiste positie gemanoeuvreerd en gemonteerd. Medio december wordt de brug opengesteld voor het verkeer.

Wekelijks inloopspreekuur
De aanleg van de Bedrijvenweg en Wijnbergsebrug wordt gerealiseerd door de aannemerscombinatie Wijnbergen+. Dit is een samenwerkingsverband van de bouwbedrijven BAM Wegen, BAM Civiel, HSM en Van Oord.
Voor de duur van het project houdt de aannemerscombinatie kantoor aan de Vlijtstraat 47 in Doetinchem. Iedere vrijdag tussen 8.00 - 9.00 uur is hier een inloopspreekuur waar u met uw vragen over de aanleg van de Bedrijvenweg terecht kunt.