Ingezonden persbericht

Eerste interactieve buutgala

Publiek kiest zelf optredende artiesten

MILL, 20060209 -- Op zondag 4 juni, 1e Pinksterdag, organiseert de website Tonpraten.nl / Buutreednen.nl het Eerste Interactieve Buutgala. In Mill zullen dan tonpraters, buutreedners en cabaretacts optreden die door het publiek zelf zijn gekozen bij het reserveren van hun kaartje. Zij mogen zelfs kiezen welke buuts zij graag (nog eens) willen zien.


Het Interactieve Buutgala is in meerdere opzichten vernieuwend. Kaarten kunnen alleen worden besteld via een reserveringsformulier op de website. Een kaartje is niet nodig, men ontvangt een uniek reserveringsnummer dat actief wordt zodra de betaling is ontvangen.

Tonpraters en buutreedners hebben reeds massaal hun medewerking aan het evenement toegezegd. Zij krijgen natuurlijk pas kort voor 4 juni te horen wie er op mogen treden en met welke buut. Meer dan 40 van hen zullen hoe dan ook aanwezig zijn, omdat de middag tevens een soort 'personeelsuitje' is van alle deelnemers van Tonpraten.nl / Buutreednen.nl. Zij krijgen allemaal gratis entree.

De verwachting is dat ook veel organisaties van andere tonpraatevenementen, zittingen en vastelaovenden dit buutgala aan zullen grijpen om er een gezamenlijk uitje van te maken, de artiesten nog eens te ontmoeten en gezellig na te kletsen over het voorbije carnavalsseizoen.

De voorverkoop is voor abonnees van de Tonpraten.nl / Buutreednen.nl Nieuwsbrief al een week eerder van start gegaan. Zij krijgen ook nog eens korting op de kaartjes. Maar wie nog geen abonnee is en toch de korting wil kan zich direct aanmelden voor de nieuwsbrief.

Tijdens de eerste voorverkoop werden al tientallen kaarten gereserveerd. Er gaan 400 kaarten in de vrije verkoop. Kaarten kunnen besteld worden via www.tonpraten.nl voor 12,50 euro per stuk.




Pieter Voogt