Politie Friesland

Politieberichten van 4 juni 2006

Fryslân, 04-06-2006 o Politieberichten van zaterdag 3 juni 11.00 uur t/m zondag 4 juni 11.00 uur

Leeuwarden: twee dealers aangehouden
De politie heeft zaterdagavond twee dealers aangehouden in de Hoveniersstraat. Net voor de aanhouding hadden de twee, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden en een 43-jarige inwoonster van Leeuwarden, 13 bolletjes cocaïne verstopt in een afvoerpijp. De vrouw bleek verder twee wikkels bij zich te hebben. De twee hadden elk enkele honderden euros bij zich. Naast het geld en de verdovende middelen is ook een gsm in beslag genomen. De mannelijke verdachte is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie. Onderzocht wordt of de man ongewenste vreemdeling is.

Cornwerd: aanrijding met letsel
Zaterdag om 14.15 vond een aanrijding plaats op de Hayumerlaan. Een 69-jarige bromfietser uit Franeker reed van Cornwerd naar Hayum. Op een gegeven moment wilde een 39-jarige automobilist uit Lexmond de bromfietser inhalen. De bromfietser hield niet voldoende rechts en kwam met zijn linkerarm en bromfiets tegen de rechterachterkant van de auto. De bromfietser is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Sneek met mogelijk een gebroken arm.

Ameland: vijf verdachten aangehouden voor baldadigheid
De politie heeft zondagochtend omstreeks 00.15 vijf inwoners van Ternaard aangehouden. De vijf hadden op de Van der Stratenweg in Nes een tent in een tuin gegooid. Ook waren een beeld en een regenton omgeschopt. De politie kon op aanwijzingen van een getuige eerst een 21-jarige Ternaarder aanhouden, even later nog vier verdachten: 19, 16, 18 en 19. De vijf zijn gehoord en zijn om 06.30 uur heengezonden.

Sibrandabuorren: te veel gedronken, rijbewijs ingevorderd Zondag om 00.15 uur werd een 52-jarige automobilist uit de gemeente Boarnsterhim gecontroleerd op het Havenpaed. De politie had de man al enige tijd een stopteken gegeven, waarop niet werd gereageerd. Toen de auto uiteindelijk stopte wilde de man in eerste instantie niet meewerken aan een blaastest. Uiteindelijk blies de man 1090 ug/l, goed voor een rijverbod van 14 uur. Ook het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Kootstertille: te veel gedronken
De politie zag zondagochtend vroeg een 16-jarige bromfietser uit Harkema zonder helm rijden op de Pinksterblomstrjitte. Toen de man hierop werd aangesproken rook hij naar drank. Hierop moest de bromfietser eveneens blazen. Hij blies 585 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uur. Ook kreeg de man een bekeuring voor het niet dragen van de helm.

Snikzwaag: eenzijdig ongeval met drank in het spel
Zondag om 00.50 uur reed een 23-jarige automobilist uit Sint Nicolaasga over de Leeuwarderweg. Hier raakte de auto in de berm, na 60 meter werd het bord Dorpskern Snikzwaag/einde Snikzwaag geramd, hierdoor werd de macht over het stuur verloren waardoor de auto in de linkerberm terecht kwam en de auto uiteindelijk, na in totaal 190 meter, met de achterzijde in de sloot eindigt. De bestuurder blijkt te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 335 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur.

Heerenveen: vijf aanhoudingen na vernielen taxi
De politie heeft zondag om 01.00 uur vijf verdachten aangehouden. De vijf hadden bij een horecagelegenheid aan de Heideburen een man tegen een taxi aangedrukt en tegen de taxi getrapt, waardoor een deuk ontstond. Hierna zijn de vijf er vandoor gegaan in twee autos. Door de politie werden de wagens aangetroffen op de parkeerplaats De Dreef. Het gaat om twee inwoners van Heerenveen van 23 en 24 jaar, een 25-jarige inwoner van Rottum, een 21-jarige inwoner van Lemmer en een 17-jarige inwoonster van de gemeente Skarsterlân. Aangifte is gedaan door een 20-jarige inwoner van Heerenveen.

Leeuwarden: te veel gedronken, rijbewijs ingevorderd
De politie zag zondagochtend vroeg een 32-jarige bromfietser uit Leeuwarder rijden op de Nieuwestad. Even later kwam de man voor een horecagelegenheid ten val. De man bleek te ruiken naar drank. Hierop moest de bromfietser blazen. Hij blies 905 ug/l, goed voor een rijverbod van 11 uur. Ook het rijbewijs van de bromfietser is ingevorderd.

Warten: ongeval te water, varen onder invloed
Zaterdag om 23.55 uur kreeg de politie een melding dat een boot tegen een ponton was gevaren nabij de Fonejachtbrug. Ook de ambulance reed. Toen de politie bij de Fonejachtbrug was kwam een speedboot aangevaren met drie personen aan boord. Een 47-jarige inwoner van Leeuwarden, de bestuurder van de boot, was gewond aan zijn gezicht. De man is vervoerd naar het ziekenhuis. Hier weigerde de man te blazen, uiteindelijk is wel een bloedproef van de man afgenomen. Met een andere opvarende is de politie naar de plaats van het ongeval gegaan. Ter plaatse waren damwanden in het kanaal geslagen. Deze staken ongeveer twee meter boven het water uit en de wand was ongeveer 30 meter lang en was loodrecht op de walkant aangebracht. In de palen was verlichting aangebracht, die niet was ontstoken.

Brantgum: eenzijdige aanrijding met drank in het spel
De politie trof zondag om 03.25 uur een auto van een 34-jarige automobilist uit Holwerd aan op de Ids Wiersmastrjitte. De man had tijdens het rijden een stoeprand geraakt, was vervolgens boven op de rem gaan staan, waardoor de auto de grip op het wegdek kwijtraakte. De auto reed na het raken van een lantaarnpaal een tuinhek plat, reed nog eens tegen een pallet stenen om uiteindelijk tegen een tweede lantaarnpaal tot stilstand te komen. De man had gedronken. Hij blies 455 ug/l, goed voor een rijverbod van vier uur. De voorzijde van de auto lag volledig open en de auto is dan ook afgesleept.

Franeker: verdachte aangehouden na mishandeling
De politie heeft zondag omstreeks 03.30 uur een 35-jarige inwoner van Franeker aangehouden op de Breedeplaats. De man had even daarvoor in een horecagelegenheid aan de Schilcampen een 58-jarige inwoner van Franeker een kopstoot en een klap in het gezicht gegeven. De verdachte is overgebracht naar het bureau in Leeuwarden.