Gemeente Eindhoven

Persbericht 4 juni 2006, no. 158

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding

De heer C.J.N.M. Vermelis , geboren op 5 augustus 1941 te Tilburg en wonende Bartholomeus Diazlaan 6, 5623 RG te Eindhoven is benoemdt ot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Vermelis werd in 1966 tot priester gewijd en vervolgens benoemd in de Bernadetteparochie in Waalwijk.
Bewonderenswaardig is het feit dat hij na een zeer ernstig auto-ongeluk met veel doorzettingsvermogen zijn priesterambt heeft gecontinueerd.

Vanaf 1973 tot 1986 was de heer Vermelis priester van de parochie Woensel-Oost, in de wijken Eckart/Luytelaar. Van 1986 tot 1997 was hij priester van de parochie Acht te Eindhoven. Van 1997 tot op heden is de heer Vermelis als vrijwillig priester actief bij de Thomaskerk te Eindhoven.

De heer Vermelis heeft zich bijzonder ingezet voor het maatschappelijke en culturele welzijn van jongeren, waardoor hij een bijzondere invulling aan zijn priesterschap heeft gegeven. Tijdens de jaren â70 tot midden jaren â90 begeleidde de heer Vermelis een jongerenkoor dat mede door zijn inzet steeds meer leden kreeg. Het koor stond open voor alle nationaliteiten en religies.

Ondanks zware lichamelijke beperkingen vervult de heer Vermelis, geheel vrijwillig, tot op heden bijna alle taken die bij het priesterambt horen, in de Thomaskerk te Eindhoven. De heer Vermelis is een voorbeeld voor velen door de bijzondere manier waarop hij zijn activiteiten als priester vervult. Hij heeft vele mensen geïnspireerd en aan het denken gezet.

Ter gelegenheid van zijn 40-jarig priesterjubileum zal de burgemeester van Geldrop-Mierlo, mw. M.J.D. Donders- de Leest, een Koninklijke onderscheiding aan de heer Vermelis uitreiken.

Deze uitreiking zal plaatsvinden op zondag 4 juni 2006 tijdens de jubileummis, van 11.00-13.00 uur, in de Thomaskerk aan de Thomaslaan te Eindhoven .