1e persbericht van zondag 4 juni 2006

Eindhoven, 04-06-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt verdachte van straatroof op

De politie hield zondagochtend om 4.50 uur op het Stationsplein een 25-jarige Eindhovenaar aan. Hij wordt verdacht van mishandeling en beroving van een 24-jarige man uit Hengelo. Het slachtoffer was door de verdachte in het gezicht geslagen. De verdachte zou ruim vijftig euro en de mobiele telefoon van het slachtoffer hebben gestolen. Na de vechtpartij kon het slachtoffer de politie die in de Dommelstraat surveilleerde waarschuwen. Even later zag de politie de verdachte op het Stationsplein lopen en is toen aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Huiselijk geweld

Een 63-jarige Helmonder is zaterdagavond om 20.45 uur in zijn woning in Helmond West aangehouden in verband met huiselijk geweld. Hij had zijn 54-jarige partner geslagen. Zij waarschuwde daarop de politie. De politie trof de vrouw bij de voordeur van de woning aan met een bloedende hoofdwond. De man pleegde verzet toen hij werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Aarle-Rixtel: Politie houdt twee verdachten aan na vechtpartij

Een 20-jarige Tilburger en een 21-jarige Eindhovenaar zijn zondagochtend om 2.45 uur in de Schoolstraat door de politie aangehouden. De twee mannen hadden met elkaar gevochten, waarbij de Eindhovenaar door de Tilburger met een fles op het hoofd zou zijn geslagen. Aanleiding was een ruzie die ontstond toen de Eindhovenaar probeerde een fotocamera van de Tilburger te stelen. Bij de verhoren van de verdachten bleek dat de Eindhovenaar nog een vrijheidsstraf had openstaan. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Veldhoven: Politie houdt vechtersbazen aan

De politie hield zaterdagavond om 18.35 uur op de Broekweg twee verdachten aan. Het gaat om een 23-jarige zonder vaste woonplaats en een 25-jarige Eindhovenaar. Ze worden verdacht van het mishandelen van een 50-jarige Veldhovenaar en diens zoon van 14 jaar. Dat gebeurde op de Provinciale weg, ter hoogte van een horecazaak. Het 50-jarige slachtoffer moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen. De twee vechtersbazen zijn voor verder onderzoek ingesloten.