NPS/VARA/VPRO

Uitzending : zondag 4 juni, ca. 12.05-13.05 uur, Nederland 3. Herhaling zondagnacht in de 'carrousel' op Nederland 3 en maandagmiddag 13.20 op Nederland 1

// De toekomst van politieke partijen

> Ruimte op Rechts
Een gesprek met de partijleider van Leefbaar Rotterdam, Marco Pastors over de kansen voor een nieuwe rechtse partij nu Rita Verdonk niet de nieuwe leider van de VVD is geworden.

> Randstad in China
De afgelopen weken brachten zowel de burgemeester van Amsterdam, Job Cohen als zijn Rotterdamse collega Ivo Opstelten een werkbezoek aan China. Een gesprek met beide burgervaders over de vraag of de Randstad er klaar voor is om de concurrentie met de opkomende Aziatische economieën aan te gaan.

> Toekomst politieke partijen
Het ledental van de traditionele politieke partijen loopt terug, evenals het aantal actieve leden. Kunnen de partijen niet beter worden opgeheven om zo ruimte te maken voor nieuwe groeperingen? Een debat tussen onder andere politicoloog Rudy Andeweg, Geert Dales, VVD- burgemeester van Leeuwarden en Wim van de Camp, een van de langstzittende kamerleden voor het CDA en opnieuw Marco Pastors.

p.s. de genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud, en kunnen door ontwikkelingen in de actualiteit nog veranderen.

Presentatie:

Rob Trip

Columnist:

Désanne van Brederode

Eindredactie:
Rob de Lange

Webredacteur:

Ralf van Kouwen

Een productie van NPS/VARA/VPRO. Bekijk voor de meest actuele informatie onze website : www.buitenhoftv.nl