Gemeente Kerkrade

06-06-2006


01.06.06: Gouden erepenning Kerkrade voor pastoor J. Salden

Op zondag 4 juni aanstaande ontvangt de heer pastoor J. Salden omstreeks 12.15 uur uit handen van loco-burgemeester Frans Krasovec de gouden erepenning van de gemeente Kerkrade na afloop van de H. Mis (aanvang 11.15 uur)in de kerk O.L. Vrouw Onbevlekte Ontvangen, St. Hubertuslaan in Terwinselen. De uitreiking vindt plaats ter gelegenheid van zijn 40-jarig priesterjubileum.

Persoonlijke gegevens de heer pastoor J.W. Salden: Adres: St. Hubertuslaan 80, 6467 CK Kerkrade
Geboren op 15 mei 1941

Pastoor Salden is 20 jaar van zijn 40-jarig priesterschap in de functie als pastoor van de parochie O.L. Vrouw Onbevlekte Ontvangen op bijzonder hartelijke en karaktervolle wijze werkzaam. Naast de vervulling van zijn pastorale taken en zijn directe zorg voor de gelovigen uit de parochie heeft pastoor Salden een groot aantal functies vervuld als adviseur, als erebestuurslid of als beschermheer van lokale maatschappelijke organisaties en verenigingen zoals bijvoorbeeld het

Kerkelijk Zangkoor St. Barbara, de Kerkelijke Muziekvereniging St. Callistus, het Fluit en Tamboerkorps ODEON, Seniorenvereniging Terwinselen, Ziekenzorg Terwinselen, Voetbalvereniging RKTSV, Scouting St. Hubertus, Basisschool De Doorkijk en KVV Terwinselen.

Ook heeft pastoor Salden sinds 1986 gefunctioneerd binnen de wachtdienst van het Atrium Ziekenhuis om stervenden bij te staan en de ziekenzalving toe te dienen.

De pastoor heeft bijgedragen aan de cohesie van de plaatselijke samenleving en heeft zich dus voor de gemeente Kerkrade en haar burgers bijzonder verdienstelijk gemaakt.