Gemeente Eindhoven

witruimte
Persbericht 24 mei 2006, no. 152

Sportcomplex Eindhoven-Noord in Latijns-Amerikaanse sferen

Op zondag 4 juni 2006 vindt van 12.00-19.00 uur de 5e Feria Latinoamerica plaats op Sportcomplex Eindhoven-Noord. Bezoekers kunnen dan in de geheel omgebouwde tennishal aan de Vijfkamplaan genieten van vele kleurrijke activiteiten op het gebied van latijns-amerikaanse folklore, muziek, dans en gastronomische gerechten. De Feria Latinoamerico is een jaarliiks terugkerend evenement, uniek in Nederland, waarin vrijwilligers met familie, Latinos, Nederlanders en andere nationaliteiten hun verscheidenheid en rijkdom vieren. Er worden 1.500 bezoekers verwacht.

Uitnodigend programma voor verschillende culturen Het enthousiasme van de organisatie, de in Eindhoven gevestigde Stichting Centro Latinoamericano de Orientacion (CLO), is groot. Door jarenlange ervaring en uitgebreide contacten staat de Feria Latinoamerica inmiddels als een huis. Dit culturele evenement is dé gelegenheid om mensen uit andere landen en culturen te ontmoeten. Het team van Sportcomplex Eindhoven-Noord hecht veel waarde aan evenementen als de Feria Latinoamerica. Juist hierdoor wordt de veelzijdige functie van het sportcomplex benadrukt. Het programma bestaat uit presentaties van folkloristische groepen, romantiek, muziek en een keur aan artiesten: de Peruaanse Dansgroep met Roxana Azabache, El Jardin de la Esquina met Daniel Fanego en Brice Brodnall, Xochiquetzal Nali Arias Mena met âChicas Canelaâ, Tuna Ciudad de Luz, Sol del Caribe, Copacabana Eliane Silva, DJ Gee-Ar, âLatino Mixâ Colombiaanse Dansgroep, Bakere Ubiracy Santana, Tango Ahora en HEAD 2 TOE.
Ook zijn er kraampjes uit verschillende landen met thematische tentoonstellingen, een klederdrachtenshow, speciale kinderactiviteiten, een verloting en lekkere exotische hapjes en drankjes.

Kosten en informatie
De entreeprijs voor volwassenen bedraagt Euro 5,00 en voor kinderen van 3 tot 12 jaar Euro 3,00 . Kinderen onder de 3 jaar mogen gratis naar binnen.