Ingezonden persbericht


Ridderfestijn Kasteel Hoensbroek

Pinksteren 4 en 5 juni

Tijdens Pinksteren, zondag 4 en maandag 5 juni vindt het Ridderfestijn plaats in en rond het Zuid-Limburgse Kasteel Hoensbroek. Het Ridderfestijn is een middeleeuws evenement voor jong en oud. In een groot ridderkampement zie je het leven in de Middeleeuwen.

Ridderkampement

Je bent eregast in het kasteel. We leven in de 15e eeuw en de vlaggen hangen uit, de tenten zijn opgesteld en de kampvuren branden. Je ziet middeleeuwse tenten, ridders in blinkend harnas en vrouwen en kinderen in middeleeuwse kledij. De ridders oefenen hun gevechtstechnieken. De kinderen spelen, vrouwen bereiden het eten en ambachtslieden tonen hun vakmanschap.

Ridders in blinkend harnas!
De ridders laten het historische leven zien in een 15e eeuws tentenkampement. Er wordt gekookt, gegeten en geruzied. Geniet van de prachtige historische kleding, kanonnen en andere wapens, tenten en attributen.

Kanonnen, pieken en hellebaarden
Ooit een middeleeuws kanonschot gehoord? Dit is je kans, want de kanonnen zullen bulderen! Ook oefenen de ridders met middeleeuwse wapens als zwaarden, hellebaarden, pieken, knijp- en haakbussen. Extra spectaculair dit jaar zijn de zwaardexercities, de demonstraties van de boogschutters en heuse kanonschoten die een explosie veroorzaken!

Dwaal door het gigantische kasteel

Meer dan veertig prachtig ingerichte kasteelvertrekken wachten op je. Bewonder de Balsael, bibber in de eeuwenoude kerker en probeer de Geheime Kamer maar eens te vinden! Honger en dorst gekregen van al dat avontuur? In de Kasteelhoeve van Kasteel Hoensbroek kun je de heerlijkheden van het kasteel eten en drinken.

Entree en openingstijden

Ridderfestijn Kasteel Hoensbroek tijdens Pinksteren zondag 4 en maandag 5 juni. Kasteel Hoensbroek is het hele jaar open van 10.00 - 17.30 uur. De entree voor het Ridderfestijn bedraagt Volwassen E 5,95, 65+ E 5,50, Kind. 4 - 12 jr. E 4,25, Kind
Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 7272, www.kasteelhoensbroek.nl


---- --