Politie Drenthe

Hennepkwekerij vermoedelijk oorzaak van brand Tweede Exloërmond

Tweede Exloërmond, 04-06-2006 o Hennepkwekerijen leveren gevaarlijke situaties op voor bewoners en omgeving. De politie constateert opnieuw dat het illegaal kweken van hennep voor grote problemen kan zorgen.

Gebleken is dat bij de kwekerijen gevaarlijke situaties ontstaan, waardoor brand in het pand kan uitbreken. Mensen die vermoeden dat er een hennepkekerij in hun omgeving zit, kunnen dit melden bij de politie op 0900-8844 of via het nummer van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000)

Zaterdagmorgen is er brand uitgebroken in een woonboerderij aan het Zuiderdiep in Tweede Exloërmond. De woning is volledig uitgebrand. De Technische Recherche heeft onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Uitgesloten wordt dat de brand door brandstichting is ontstaan. Uit tactisch onderzoek is naar voren gekomen dat in de boerderij een hennepkwekerij aanwezig was. Het is aannemelijk dat de brand is ontstaan in de pas aangelegde hennepkwekerij. Tijdens de brand waren verschillende huisdieren in het pand aanwezig, het gaat om één hond, vier katten en zeven fretten. Zeer waarschijnlijk hebben deze de brand niet overleeft. (06-147914)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dana Kragten, tel. 0592 - 36 1280.