Ingezonden persbericht

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

4 Juni 2006

Apeldoorn - dronken op fiets

Agenten hebben zondag (4/6) een 31-jarige Apeldoorner aangehouden omdat hij dronken op de fiets zat en weigerde te stoppen. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 03.10 uur zonder verlichting over de Hoofdstraat fietsen. De man kreeg een stopteken, maar negeerde dit en reed door. Hierna werd hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Hier bleek hij tijdens de ademanalyse goed te zijn voor 1.7 promille ! Met een bekeuring voor het rijden zonder verlichting en het negeren van een stopteken is hij later heengezonden. Voor het rijden onder invloed is proces-verbaal opgemaakt.

Hoenderloo - op verjaardag rijbewijs kwijt tijdens project "uitgaan oké, overlast nee"

Op zaterdag hebben diverse agenten in Hoenderloo een speciale controle gehouden in het kader "uitgaan oké, overlast nee". Dit gebeurde naar aanleiding van klachten over te hard rijdende auto's op weg naar- of komende van een discotheek in het dorp.

In totaal werden 7 bestuurders bekeurd die te hard reden (76 hoogst gemeten) en hebben agenten 28 bestuurders laten blazen.

Een 32-jarige inwoner uit De Bilt heeft zichzelf op zijn verjaardag op een onaangenaam cadeautje getrakteerd. Hij moest zaterdag (3/6) omstreeks 23.40 uur tijdens deze actie op de Miggelenbergweg met zijn auto stoppen en bleek teveel te hebben gedronken. Op het politiebureau blies hij 1.5 promille, reden om zijn rijbewijs in te vorderen. Met een proces-verbaal op zak is hij later in de nacht heengezonden.

Tijdens dezelfde controle werd om 02.40 uur een 29-jarige man uit Utrecht op de Krimweg gecontroleerd, Hij bleek ook teveel gedronken te hebben en een promillage van 1.7 was ook hier de reden om het rijbewijs in te vorderen. Tegen de Utrechter is ook proces-verbaal opgemaakt.

Tot slot viel het de bikers op, dat veel jongeren met het nodige lawaai 's nachts naar huis gaan. Een rustig praatje ontaard vaak in geschreeuw.

Apeldoorn - vervelende knul

Agenten hebben zondagochtend (4/6) een 23-jarige Apeldoorner aangehouden. De jongeman liep rond 04.50 uur met enkele glazen door de binnenstad. Toen agenten hem naar de herkomst vroegen, stelde hij zich vervelend op en beledigde hen. Hierop werd hij aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Met een bekeuring is hij later heengezonden.

Apeldoorn- gewond na aanrijding

Een 60-jarige Apeldoornse en een 26-jarige man uit Haarlem zijn zaterdag (3/6) gewond geraakt bij een aanrijding. Het ongeval gebeurde omstreeks 12.00 uur toen de vrouw vanaf de Waterkamer de rijbaan van de Deventerstraat opfietste en geen voorrang verleende aan de Haarlemmer. Deze was op zijn racefiets onderweg naar Teuge. Beiden kwamen ten val, waarbij de racefietser voor onderzoek werd meegenomen naar het ziekenhuis. Hier werd hij aan zijn schaafwonden geholpen.

Einde berichten

---- --


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 6648