Ingezonden persbericht

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
* District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

4 Juni 2006

Groenlo - Zutphenaar aangehouden na achtervolging

Kregen agenten zaterdag (3/6) rond 03.15 uur een melding van een passant, dat er mogelijk een dronken automobilist op de Twenteroute richting Lichtenvoorde reed. Agenten stelden een onderzoek in en troffen de bewuste auto aan. Toen de bestuurder de auto geparkeerd had en de agenten naar de auto liepen om de bestuurder te controleren ging de man er in zijn auto vandoor. Hij reed richting Lievelde en vervolgens ontstond een achtervolging, waarbij de bestuurder al zigzaggend voor de politieauto bleef rijden en niet wenste te stoppen. Inmiddels waren meerdere politie-eenheden gewaarschuwd. Via het buitengebied reed de man weer terug naar de Twenteroute en reed richting Groenlo.
Voor de veiligheid van de overige weggebruikers werd de oprit bij Groenlo tijdelijk afgesloten. De man vervolgde zijn rit met hoge snelheid richting Winterswijk en uiteindelijk kon hij in het Duitse Barlo tot stoppen worden gedwongen. De bestuurder bleek een 40-jarige Zutphenaar.
De Duitse agenten namen de man mee voor een bloedproef en hij werd voor onderzoek in Bocholt ingesloten.

Na verhoor werd de man door de Duitse politie met ondermeer een rijverbod heengezonden. Kennelijk had hij nog onvoldoende geleerd want hij was naar zijn in Barlo gestalde auto gelopen en had deze meegenomen. Ook nu weer stelden de Duitse en Nederlandse politie een onderzoek in en op een gegeven moment werd de auto in Aalten gesignaleerd. Na een korte achtervolging kon de man op de Landstraat worden aangehouden en werd hij naar het politiebureau gebracht voor verhoor. Zijn auto is in beslag genomen en na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De Zutphenaar zal zich t.z.t voor de rechter moeten verantwoorden.

Doetinchem - man aangehouden voor huiselijk geweld

Een speciale politie-eenheid heeft zondag (4/6) rond 03.50 uur aan de Houtkampstraat een 36-jarige man uit Doetinchem aangehouden. De man wordt er onder meer van verdacht zaterdag zijn partner te hebben mishandeld. Een zoektocht naar de man leverde pas laat in de nacht resultaat op.Het vermoeden bestond, dat hij een vuurwapen bij zich zou hebben, reden voor de inzet van dit speciale team. De verdachte is in verband met het onderzoek in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Er is nog geen vuurwapen gevonden.
In verband met de privacy van het slachtoffer worden er geen verdere mededelingen gedaan.

Zelhem - man aangehouden voor mishandeling

Beveiligingspersoneel bij de Zelhemse paardendagen het zondag (4/6) een 22-jarige jongeman uit Hengelo (gld) aangehouden die twee bezoekers had mishandeld. Het incident deed zich omstreeks 02.00 uur voor en beide slachtoffers moesten zich onder doktersbehandeling stellen. Volgens de twee, een 19-jarige jongen uit Groenlo en een 23-jarige jongeman uit Winterswijk, waren zij zonder enige aanleiding geslagen. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in een politiecel en inmiddels in verzekering gesteld.

Einde berichten

---- --

Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 6648