Ingezonden persbericht

Persberichten Politie Twente

Kadir Yildirim, 053-4555588

Brandstichting juwelierswinkel: politie zoekt getuigen
Almelo

In de vroege ochtend van zaterdag 3 juni 2006, tussen 04.15 en 04.45 uur, is brand gewoed in de juwelierswinkel Star Gold aan de Grotestraat 153a te Almelo. Uit het voorlopige onderzoek van de politie Twente is gebleken dat de brand vermoedelijk is gesticht.

De winkel is ingeklemd tussen andere winkels en boven de winkel bevinden zich woningen. De brandweer kon de brand snel blussen waardoor de schade beperkt is gebleven. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De politie vraagt getuigen zich te melden wanneer zij daar in de omgeving van de Grotestraat in Almelo rond het bovengenoemde tijdstip verdachte zaken dan wel verdachte personen hebben waargenomen die mogelijk iets met de brand te maken kunnen hebben. (06-069707)

Vierjarig meisje raakt gewond na ongeluk met fietser

Enschede

Bij een ongeluk tussen een vierjarig meisje en een fietser is op vrijdag 2 juni 2006 het meisje zwaar gewond geraakt. Dit gebeurde rond 14.15 uur aan de Perikweg in Enschede. Direct na het ongeluk hebben de ouders van het meisje haar naar het ziekenhuis gebracht.
In het ziekenhuis is het meisje geopereerd aan een behoorlijke hoofdwond. Zij is nu opgenomen op de kinderafdeling. Het is niet bekend of de man ook letsel heeft opgelopen. Hij is namelijk nadat het meisje is weggebracht spoorloos verdwenen.

Direct na het ongeluk heeft de politie een buurtonderzoek gehouden. Uit het onderzoek blijkt dat het meisje bij het verlaten van de woning aan de Perikweg tussen twee geparkeerde auto's door liep om in de auto van vader te kunnen stappen. Daarbij liep zij de fietsstrook op en werd toen aangereden door een oudere man op een fiets. De man kwam uit de richting van de binnenstad. Volgens de getuigen kwam de oude man ten val en heeft hij even op straat gezeten. Hij werd door omstanders geholpen. Toen de vader van het meisje zag hoe ernstig het letsel van zijn dochter was, is hij meteen met moeder en kind naar het ziekenhuis gereden. Een getuige omschrijft de fietser als volgt: man, leeftijd eind 60-begin 70, bovenop kalend-grijs haar, gebruind gezicht, gekleed in overhemd en broek. De man had een groene fiets met fietstassen. Volgens een getuige heeft de man direct na het ongeluk gesproken met een blonde vrouw met een nieuwe zwarte auto. De politie Twente wil graag in contact komen met mensen die dit ongeluk hebben gezien of weten wie de oudere man is. Mogelijk heeft iemand van de fysiotherapiepraktijk De Perikhof ook nog iets waargenomen. Iemand zou zich namelijk direct na het ongeluk als dokter (of zoiets) hebben bekend gemaakt. (06-069417)

Alcoholcontrole

Almelo

De politie hield van vrijdag 2 juni vanaf 22.00 uur tot zaterdag 3 juni 01.30 uur een alcoholcontrole in Almelo. De controle vond aan de Ootmarsumsestraat en Pastoor Ossestraat plaats. In totaal zijn bij 120 automobilisten blaastesten afgenomen. Daarvan waren er 4 boven het wettelijk toegestane promillage. Verder zijn 14 bestuurders beboet voor: niet op eerste vordering tonen rijbewijs, opgave valse naam, rijden zonder rijbewijs, defect uitlaatsysteem en gladde banden.
(06-069695).

Grafbekisting gestolen

Oldenzaal

Vanaf de begraafplaats aan de Schipleidelaan op het terrein van de gemeente Oldenzaal is tussen 1 en 2 juni de bekisting van een graf gestolen. Het gaat om aluminium loopplanken van verschillende maten. Er zijn 3 looproosters van 2,50 m x 25 cm en 3 van 3 m x 25 cm weggenomen. Verder zijn er een 12 platen weggenomen van een bekisting: dit zijn platen van 2,5 m x 0,50 cm en 1 m x 0,50 cm. Dan is er nog een kleine bekisting weggenomen. Dit alles heeft een waarde tussen 7000 en 8000 euro. Het weggenomen goed is eigendom aan de gemeente Oldenzaal. Aangifte is gedaan door een 44 jarige medewerker van de gemeente (06-069206)

Politie rolt hennepkwekerijen op

Goor en Enschede

De politie Twente heeft naar aanleiding van twee tips afgelopen weekeinde twee hennepkwekerijen opgerold.
. In het eerste geval ging het om een kwekerij aan de Zomerweg in Enschede. In een hal trof de politie daar 300 volgroeide planten aan. De planten en de benodigdheden zijn voor vernietiging afgevoerd. Een apart proces-verbaal voor illegaal stroomafname volgt na overleg met de energieleverancier. De 33 jarige eigenaresse van het pand uit Enschede is voor nader onderzoek aangehouden. De politie onderzoekt haar betrokkenheid in het geheel.
. In het tweede geval ging het om een illegale kwekerij in een pand aan de Haaksbergerstraat in Goor. Daarbij trof de politie 285 planten aan. In dit onderzoek heeft de politie een 22 jarige verdachte (inwoner van Almelo) aangehouden. Ook in dit geval zijn de planten en de benodigdheden voor vernietiging afgevoerd. De energieleverancier constateerde dat in verband met illegaal aftappen van stroom de verzegeling in de meterkast was verbroken (06-069383 en 06-069221).

Kwaad op belastingdienst

Almelo

Een 28 jarige inwoner van Almelo heeft op vrijdag 2 juni met een trap de ruit van het nieuwe belastingkantoor in Almelo vernield. Hij was kwaad in verband met problemen met de huurtoeslag. Verder had hij ook enkele voorwerpen in het pand omver gegooid. Na aangifte van de Belastingdienst heeft de politie de verdachte in zijn woning aangehouden. De verdachte kreeg direct een dagvaarding en mag zich op 14 augustus verantwoorden. De schade wordt op hem verhaald en als dat is gelukt wordt de hoogte van de boete bepaald (06-069375).

Mishandeling op mobieltje opgenomen

Enschede

De politie Twente heeft op vrijdag 2 juni rond 18.00 uur twee jeugdige verdachten in de leeftijd van 15 jaar aangehouden. Ze komen allebei uit Enschede. De twee verdachten zouden eerder op de dag een 11 jarige jongen uit Enschede zonder reden hebben geslagen en geschopt. Eén van de verdachten had met zijn mobieltje deze mishandeling aan de P.A. van Deldenstraat in Enschede op video vastgelegd. Na een tip van zijn zoon kan de vader van de mishandelde jongen het mobieltje van de verdachten afpakken. Hiermee ging hij naar de politie. Toen vader en zoon op het bureau hun verhaal deden kwamen de twee verdachten het bureau binnen om hun mobieltje op te halen. Na de aangifte en nadat de politie de beelden had bekeken, zijn de twee verdachten aangehouden voor mishandeling en openlijke geweldpleging (06-069530).

Politie houdt twee mannen aan na vechtpartij

Almelo

Op 2 juni rond 19.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij voor een café aan de Bornerbroekstraat in Almelo. Eenmaal ter plaatse bleek in het café een vechtpartij te zijn geweest. De politie heeft naar aanleiding van de vechtpartij een 34 en 35 jarige man uit Almelo aangehouden. De aanleiding voor de vechtpartij is onduidelijk. Zeker is in ieder geval dat de mannen alcohol hebben genuttigd. De 35 jarige verdachte zou bovendien met een mes hebben gezwaaid. Een en ander wordt ander onderzocht (06-069552).

Twee aanhoudingen voor zware mishandeling

Lattrop Brekelenkamp

De politie heeft op 3 juni rond 02.00 uur twee verdachten in de leeftijd van 18 jaar uit Tubbergen aangehouden voor zware mishandeling van een 20 jarige man uit Denekamp. Deze mishandeling vond plaats aan de Dorpsstraat in Lattrop Brekelenkamp. De aanleiding van voor de mishandeling is niet bekend. Duidelijk is dat een vechtpartij is geweest en dat er behoorlijk is geslagen en geschopt. Daarbij heeft de 20 jarige uit Denekamp een gebroken kaak opgelopen. Hij is direct naar het ziekenhuis gebracht en later op de dag geopereerd. De verdachten zijn in verzekering gesteld (06-069665).

Van de fiets getrapt

Hengelo

Op zaterdag 3 juni 2006 omstreeks 03.35 uur fietste een 43 jarige man uit Hengelo samen met zijn echtgenote en enkele vrienden over de Anninksweg te Hengelo. Ze gingen naar huis na de 'Nacht van Hengelo'. Op een gegeven moment zag de 43 jarige man op de Anninksweg op de stoep een man en een vrouw lopen die kennelijk ruzie met elkaar hadden. Toen de man ter hoogte van de man en vrouw fietste, trapte de verdachte man plotseling tegen het voorwiel van zijn fiets. Dit gebeurde uit het niets. Door deze trap klapte het voorwiel opzij en viel het slachtoffer over het stuur op de grond. Hij kwam daarbij hard op het asfalt terecht. De verdachte kwam wederom op het slachtoffer af en trapte op zijn bovenbeen. Na deze trap wilde de verdachte wederom het slachtoffer slaan, doch hij werd van achteren vastgepakt door een vriend van het slachtoffer. Hierdoor kalmeerde de verdachte en kon hij even later worden losgelaten. De man, die behoorlijk onder invloed was, is toen weggelopen in de richting van Klein Driene. Zijn vriendin vertelde later dat ze inderdaad ruzie met haar vriend had gehad en dat haar vriend zijn woede op het slachtoffer had afgereageerd. De politie heeft iets later in een woning aan de Mozartlaan de verdachte aangehouden. Hij, een 34 jarige man uit Hengelo, mag zich in het kader van snelrecht op 14 augustus 2006 verantwoorden voor zijn daden (06-069686).

Aanhouding na burenruzie

Enschede

De politie heeft op 3 juni rond 17.00 uur een 38 jarige man uit Enschede aangehouden. Dit naar aanleiding van een burenruzie. Daarbij zou de 38 jarige verdachte zijn 42 jarige buurvrouw meerdere malen op haar gezicht hebben geslagen. Aan de mishandeling heeft de vrouw opgezwollen wangen overgehouden. Uit verschillende verklaringen blijkt dat de betrokkenen al langer problemen met elkaar hebben. Het dossier van de verdachte wordt in het kader van snelrecht aan het Openbaar Ministerie gestuurd (06-069885).

Doorgedraaid man aangehouden

Goor

De politie werd op 3 juni gevraagd te gaan naar de Gemeentewerken aan de Patrijzenstraat in Goor. Daar zou een doorgedraaide man twee mensen hebben geslagen. De twee slachtoffers (een 38 jarige vrouw uit Goor en een 46 jarige man uit Markelo) verklaarden in hun aangifte dat de verdachte zonder aanleiding klappen begon uit te delen. Hierop heeft de politie de 57 jarige verdachte iets later aangehouden. De verdachte verklaarde dat de 46 jarige man uit Markelo als verkeersregelaar eerder op de dag hem niet door had willen laten gaan bij een wegversperring op de H. Heijermanstraat i.v.m. een open dag. De verdachte is voor nader onderzoek in verzekering gesteld (06-069915).

Jongens aangehouden voor vernielen trein

Almelo

Een surveillanceteam van de politie werd op 4 juni rond 00.45 uur gevraagd naar het station van Almelo te komen. In de trein van Deventer naar Enschede zouden vernielingen zijn gepleegd. Bij aankomst van de trein wees de conducteur twee knapen aan die in de trein verschillende vernielingen hadden gepleegd waaronder smeren met bier en losbreken en uit de raam smijten van schilderijen. Verschillende treinreizigers waren getuige van de daden van de mannen. Beide mannen (allebei 25 jaar, ene uit Oldenzaal en de andere uit Almelo) zijn hierop aangehouden. Zij worden voor nader onderzoek overgedragen aan de spoorwegpolitie (06-069997).

Insluiper overlopen

Almelo
Het personeel van een restaurant aan de Kloosterhofpas in Almelo heeft een insluiper overlopen. Dit gebeurde op zondag 4 juni om 01.10uur. Een van de personeelsleden had nadat het restaurant gesloten was 'een schim' over de gang zien lopen, in de richting van de achterdeur. Meteen liep hij met nog een medewerker van het restaurant achter de onbekende aan. Uiteindelijk werd de insluiper aan het Kloosterhofpad, tussen twee bankgebouwen, overmeesterd. De verdachte (een 20 jarige man uit Almelo) werd overgedragen aan de politie. Tijdens de achtervolging zagen de personeelsleden dat de verdachte een tas weggooide. In de tas lag geld van het restaurant. Daarop is de verdachte aangehouden. Op het bureau bleek de verdachte een gedetineerde te zijn die een weekendverlof had. De politie sluit niet uit dat er misschien nog een verdachte bij het incident is betrokken (06-70011).

Huiselijk geweld in het weekeinde

Hengelo

De politie Twente heeft dit weekeinde in drie gevallen van huiselijk geweld moeten optreden:
. In geval één sloeg een 33 jarige man uit Hengelo op het gezicht van zijn vriendin. Dit wegens het belgedrag van zijn vriendin. Bovendien had de verdachte in het bijzijn van hun vierjarig dochtertje de vrouw bedreigd met een baksteen. Naar aanleiding van de aangifte heeft de politie de 33 jarige verdachte aanghouden. Op het bureau bleek de man recidivist te zijn: hij had nog een proftijd van de vorige mishandeling. De politie draagt de zaak over aan de ketenpartners.
. In geval twee werd een 31 jarige vrouw uit Enschede na een ruzie door haar vriend mishandeld. Toen de vrouw op het bureau zat voor het vertellen van wat er is gebeurd, kwam de 30 jarige verdachte het bureau binnenstormen. Hij reageerde direct verbaal agressief en beledigde bovendien de aanwezige agenten. De politie heeft daarop hem meteen aangehouden.
. In geval drie werd een 41 jarige vrouw uit Enschede door haar man (38 jaar) mishandeld. De partijen hadden al langer relationele problemen. Besloten werd de verdachte langer in het bureau te houden om een escalatie te voorkomen. Ook in dit geval zou de man zich bij herhaling schuldig hebben gemaakt aan huiselijk geweld.
(06-069993, 06-069923, 06-069342)

---- --