Verzamelpersberichten zondag

's-Hertogenbosch, 04-06-2006

Veelpleger achter slot en grendel

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmiddag bij een supermarkt aan de Arena in s-Hertogenbosch een 23-jarige veelpleger uit die plaats aangehouden voor winkeldiefstal. De man is betrapt op het stelen van twee blikjes vis. In het kader van de veelplegersaanpak is hij inverzekeringgesteld en zal hij worden voorgeleid bij Justitie.

Verdachte mishandeling aangehouden

s-Hertogenbosch In de nacht van zaterdag op zondag is 19-jarige Rosmalenaar op de Karrenstraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor mishandeling van een 18-jarige Bosschenaar. De verdachte sloeg het slachtoffer naar aanleiding van het morsen van bier in een horecagelegenheid in zijn gezicht. Laatstgenoemde liep daarbij letsel in zijn gezicht op. De portiers van de gelegenheid zette het tweetal buiten, waar de vechtpartij verder dreigde te gaan. De politie kwam tussenbeide en hield de verdachte aan. Hij is ingesloten.

Man aangehouden voor vernielen ruit

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Schutkampstraat in s-Hertogenbosch een 20-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor vernieling. De man wordt ervan verdacht o.a. een toegangsdeur van een terplaatse gelegen flat te hebben vernield. De man is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Man voor de tweede keer tegen de lamp

Vlijmen In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige dronken automobilist uit Elshout tot twee keer toe tegen de lamp gelopen. Eerder in de nacht kreeg de man een proces-verbaal voor het rijden onder invloed op de Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Later troffen agenten hem rijdend aan op de A59 onder Vlijmen. Zij auto is bij de tweede controle inbeslaggenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt man aan voor vernieling

Drunen De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Grotestraat in Drunen een 24-jarige Pool aangehouden voor vernieling. De man had mede onder invloed van alcoholgebruik ruzie gekregen met de bewoners en heeft vervolgens de ruit van de voordeur vernield. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

XTC aangetroffen bij controle auto

s-Hertogenbosch De politie heeft zaterdagmiddag bij controle van een auto op het Eemland in s-Hertogenbosch, XTC aangetroffen. De 29-jarige Bossche bestuurder van de auto is aangehouden. De 16 XTC-pillen bleken van een 20-jarige vriend uit Vinkel te zijn, die zich op verzoek van de politie meldde op het bureau. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Vlijmenaar aangehouden voor urineren tegen politiebus

s-Hertogenbosch Zaterdagavond is een 36-jarige Vlijmenaar op de Visstraat in s-Hertogenbosch aangehouden voor het urineren tegen een politiebus. De man is voor verhoor ingesloten en proces-verbaal is opgemaakt.

Rijbewijs automobilist ingevorderd

s-Hertogenbosch Van zaterdag op zondag is een 33-jarige militair op de Orthenseweg in s-Hertogenbosch door de politie betrapt toen hij met veel te veel alcohol op achter het stuur van een auto zat. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De zaak is overgedragen aan de Marechaussee.

Zinloos geweld

Uden Zaterdagavond is een 22-jarige inwoner uit Uden op het Brabantplein in zijn woonplaats slachtoffer geworden van zinloos geweld. De politie hield in verband hiermee een 19-en 20 jarige Udenaar aan. Het slachtoffer liep met zijn vriendin te wandelen, toen de twee schunnige opmerkingen naar zijn vriendin maakten. Hij reageerde daarop en liep door. Korte tijd later sloegen de twee het slachtoffer even verderop in elkaar. Het slachtoffer liep daarbij diverse verwondingen aan zijn hoofd en armen op. De verdachten zijn ingesloten.

Tweetal naar HALT voor vernielingen

Loosbroek In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee jongens (16 en 17 jaar) uit Veghel op de Dintherseweg in Loosbroek aangehouden voor vernieling van een lantaarnpaal en een schrikhek. Het tweetal werd aangehouden door de portier van een nabijgelegen discotheek en overgedragen aan de politie. Het tweetal is voor verhoor ingesloten en wordt voor alternatieve bestraffing voorgedragen bij Bureau HALT.

Man gewond na val door dak

Wanroij Zaterdagavond is een 46-jarige eigenaar van een camping aan de Peelstraat in Wanroij door het dak van een overkapping op de camping gezakt en gewond geraakt. De man is met een gebroken rib en een perforatie van een long per traumaheli overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. De man was bezig met schoonmaakwerkzaamheden toen hij door het dak zakte en twee meter lager ongelukkig terecht kwam.

Brand in grote stapel snoeihout

Velp NB Zaterdagavond is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een zeer grote stapel snoeihout op een terrein aan de Steegsenhofseweg in Velp NB. De brandweer heeft de brand geblust en de politie heeft op verzoek van de brandweer de weg aan de zijde van de Generaal de Bonsweg tijdelijk afgesloten. Verder werden opdringerige omstanders weggestuurd.

Drie verdachten aangehouden bij liquidatie

Beugen De politie heeft zaterdagavond naar aanleiding van een zeer alarmerende melding bij het transportcentrum in Beugen drie verdachten uit Wageningen (22 jaar), Boxmeer (15) en Enschede (20) aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie en bedreiging. Een voorbijganger zag dat er iemand op de grond lag die werd bedreigd met een vuurwapen. Het drietal zou ik haar richting hebben geroepen dat ze moest doorlopen of dat er anders geschoten zou worden. De vrouw belde zeer verontrust de politie. De verdachten werden conform daarvoor geldende procedures aangehouden en drie, naar later bleek bedrieglijk op echt gelijkende vuurwapens, werden inbeslaggenomen. De politie zette twaalf mensen in bij de actie. Bij verhoor op het bureau bleek dat de 22-jarige verdachte een fotoshoot wilde maken van een in scène gezette liquidatie als toelatingsproject voor de kunstacademie. Het drietal maakte daarbij gebruik van een imitatiepistoolmitrailleur, een pistool en een windbuks. In overleg met Justitie is het drietal aangehouden. Tegen de drie verdachten is proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging en de Wet wapens en Munitie. Zij hadden zich niet gerealiseerd hoeveel impact hun actie kon hebben. Zij zijn in de loop van de nacht weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor belediging

Sint Anthonis De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Brink in Sint Anthonis een 21-jarige inwoner uit Oploo aangehouden voor belediging. Toen agenten een vriend van de man aanspraken, die ten gevolge van overvloedig alcoholgebruik stond over te geven, vond hij het nodig de agenten te beledigen. Hij is voor verhoor ingesloten.

Man aangehouden met alarmpistool

Boxmeer In de nacht van zaterdag op zondag is een 20-jarige automobilist uit Beegden op de Sint Anthonisweg in Boxmeer aangehouden voor de Wet Wapens en Munitie. De man werd gecontroleerd omdat zijn auto een kapot achterlicht had. Bij verdere controle bleek in het dashboardkastje een alarmpistool te liggen dat viel onder de Wet Wapens en Munitie. De verdachte is aangehouden en het pistool is inbeslaggenomen.

Verdachten wildplassen aangehouden

Sint Anthonis In de nacht van zaterdag op zondag zijn op de Peter Zuidstraat in Sint Anthonis twee mannen (33 en 34 jaar) uit Stevensbeek aangehouden voor wildplassen op het terrein van een peuterspeelzaal. Eén van de twee probeerde er vandoor te gaan, maar moest het afleggen tegen de snelheid van de agenten. Beide mannen konden zich niet identificeren. Zij zijn aangehouden en na verhoor weer heengezonden.