Ingezonden persbericht

Analyse TSS: Oranje haalt redelijke rapportcijfers in oefenreeks

Nederland heeft in de gelijkgespeelde oefenwedstrijd tegen Australië (1-1) vormbehoud laten zien. Deze keer kwam het totaalcijfer over de wedstrijd uit op een 6,4 voor Oranje tegen een 6,0 voor Australië.

Deze 6,4 is ook exact het gemiddelde over de drie oefeninterlands in totaal. Tegen Mexico kwam Oranje uit op een 6,6 tegen een 6,2 tegen Kameroen. Verder is opvallend dat van Basten met deze selectie, in de oefensessie, hetzelfde effectiviteitcijfer haalt als van Dick Advocaat (6,4) tijdens het EK in 2004.

Dat blijkt uit de analyse van Team Support Systems (TSS) in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen (RuG) en het Hanze Instituut voor Sportstudies (HIS), met behulp van het analysemodel Effectivity in Action.

Tegen Australië was doelpuntenmaker Van Nistelrooy de beste Nederlander met een 7,4. Na Van Nistelrooy was Ooier tweede met een 7,3.

WK op http://www.de5eman.nl/

Tijdens het WK worden alle wedstrijden geanalyseerd door Team Support Systems, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen en het Hanze Instituut voor Sportstudies. De analyses zijn na te lezen op de nieuwe website: www.de5eman.nl